dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVERSLAG | Unitas laat zich verrassen in en tegen Dongen (2-0)

VERSLAG | Unitas laat zich verrassen in en tegen Dongen (2-0)

Unitas heeft gisteren in het uittreffen tegen Dongen vergeten de marge met koploper OFC te  verkleinen tot 3 punten. De Gorcummers lieten zich in het Brabantse land verrassen en liepen tegen  een volkomen terechte 2-0 nederlaag op; een nederlaag waar niets op af te dingen viel. 

Niet voor niets is Dongen op eigen veld dit seizoen nog ongeslagen en bezit het een van de drie minst  gepasseerde verdedigingen in de 3e Divisie Zondag. Unitas was de laatste weken uitstekend in vorm met een aantal zeges op rij; hetzelfde was overigens  ook het geval met Dongen dat de laatste 4 wedstrijden eveneens niet verloren had. Vandaag liet Unitas geen moment blijken de nummer 2 te zijn in de 3e Divisie. Dongen is een team met geen specifieke “toppers”in de ploeg. 

Osman Esbas:  “Wij zijn een ploeg van het collectief; knokken van de 1etot en met de laatste minuut! 

Trainer Osman Esbas: “Klopt; wij zijn een team zonder grote “ex-betaald voetbal” namen. Wel een ploeg met een aantal bepalende spelers omringd door harde werkers terwijl we ook met regelmaat  onze eigen jeugd proberen in te passen. Een voorbeeld daarvan is Sel Bastmeijer, 21 jaar en afkomstig uit Dongen O23. Totaal een hecht collectief met veel energie. Wij knokken van de eerste  tot en met de laatste minuut en dat werpt resultaten af. 

Bovendien beschikken wij over echt gras waarop veel teams hun Waterloo vinden.  Unitas beschikt over een ploeg met veel individuele kwaliteiten maar vandaag was het geen eenheid  hetgeen mede kwam omdat wij ze van het gebin af aan aanpakten en niet lieten voetballen”.  

En dat klopte ook. Unitas kwam nauwelijks aan voetballen toe. 

Pech hadden de roodwitten zeker toen in de 10e minuut Ozan Cimen de bal achter zijn eigen  doelman Ronald Vlot kopte en daarmee Dongen op een voorsprong bracht. 

Wat Unitas ook in het verdere verloop van de 1ehelft probeerde; de Dongense achterhoede met  aanvoerder Jan Gerrits voorop gaf niets weg. 

Unitas had de pech dat hun topscorer Jerrel Hak in de 21e minuut het veld moest verlaten met een  blessure. Een gevoelige aderlating. 

Ook aan de andere kant was ok Osman Erbas genoodzaakt te wisselen toen Luuk Hulterman met een  hamstringblessure plaats moest maken voor Gijs Timmermans. 

De wedstrijd kabbelde voort zonder echte hoogtepunten. Unitas was niet bij machte een bres te  slaan in de hechte Dongen-defensie. Daarvoor was het spel te onsamenhangend en te nonchalant. 

In de tweede helft zou men verwachten dat de nummer 2 van de ranglijst er alles aan zou doen om  de gelijkmaker te forceren. Dat probeerde men ook wel, maar het lukte simpelweg niet. 

Ronald Vlot moest zelfs aan de andere kant nog enkele keren handelend optreden anders was de  wedstrijd al eerder beslist dan in de 90e minuut. 

Deed Unitas dan helemaal niets? 

Weinig. Doelman Wessel Sprangers had eigenlijk een gemakkelijke middag. Eenmaal moest hij echt  optreden bij een schot hetgeen hij prima deed. 

Definitief werd de wedstrijd beslist in de 90e minuut toen Dongen een vrije trap op de rand van het  zestienmetergebied kreeg. Mart van Bree posteerde zich achter de bal en liet met een keihard schot waar Kick Wilstra(voetballende stripfiguur uit de 50’er jaren) jaloers op zou zijn geweest Ronald Vlot  voor de 2e maal kansloos deze middag (2-0).

De strijd was beslist; Dongen behield op eigen veld de ongeslagen status en last but not least steeg  men ook nog op de ranglijst, waar nu een gedeelde zesde plaats wordt ingenomen. Een knappe prestatie van deze ploeg! 

Jan Gerrits: Een volkomen verdiende overwinning!
Aanvoerder Jan Gerrits was een meer dan tevreden speler. 

“Ja, ik ben er erg blij mee. Overigens vond ik het een volkomen verdiende overwinning want we  hebben nauwelijks iets weggegeven.Voor rust hadden we de strijd eigenlijk al moeten beslissen maar  we verzuimden toen de 2-0 te scoren.  

Het doel van Dongen?
“Als wij maar lekker kunnen voetballen, links en rechts onze overwinningen mee kunnen pakken dan  zijn wij in ons element”. 

En dat waren ze gistermiddag! 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD