Volg ons
Mark-Schenning-UNA

Tweede Divisie

UNA zoekt nog twee versterkingen: “Zag vertrek niet aankomen”

UNA zoekt nog twee versterkingen: “Zag vertrek niet aankomen”

UNA-coach Mark Schenning hoopt op korte termijn zijn selectie nog te versterken met een spits en een rechtsbenige verdediger. Dat laat hij weten aan TweedeDivisie.org.

Zag vertrek niet aankomen

Schenning zag de afgelopen week Yael Heatubun en Sjoerd van Beers alsnog vertrekken. Van Beers tekende een contract bij het Belgische KFC Lille, terwijl Heatebun afzag van zijn overstap naar UNA omdat de combinatie van werk en voetbal voor hem te tijdrovend was. “Ik zag hun vertrek niet aankomen”, reageert Schenning. “Hoe ik heb gereageerd? Ach, ik steek mijn energie liever in spelers die graag voor UNA willen voetballen.”

Lang en zwaar seizoen voor de boeg

Het wegvallen van de twee beoogde basisspelers plaatst de club wel voor een uitdaging. “Het wordt een lang en zwaar seizoen, dus daarvoor heb je toch tenminste twintig spelers nodig. Om die reden gaan we op zoek naar twee vervangers: een spits en een rechtsbenige verdediger. Die zullen uit het profvoetbal of het buitenland moeten komen, omdat de overschrijving voor amateurs is afgelopen. Er lopen al wel wat contacten, maar feit is dat we nou eenmaal werken met een beperkt budget.”

Kat uit de boom kijken

UNA opende het seizoen met een 2-2-gelijkspel tegen De Treffers: “Dat verwacht je niet heel snel als je met 2-0 achterstaat een half uur voor tijd, maar we hebben knap veerkracht getoond”, stelt Schenning. “Tegen Excelsior Maassluis verwacht ik een afwachtende wedstrijd, want in deze fase kijken veel ploegen nog even de kat uit de boom. Wij zullen thuis echter sowieso vooruit gaan voetballen. Na tien speelrondes zal wel ongeveer duidelijk zijn welke ploegen boven- en welke ploegen onderaan gaan uitkomen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie