Volg ons
UNA elftalfoto 2016-2017

Tweede Divisie

UNA heeft twintigduizend euro nodig om in Tweede Divisie te blijven

UNA heeft twintigduizend euro nodig om in Tweede Divisie te blijven

Sportief gezien loopt het bij UNA de laatste jaren erg goed, maar op financieel vlak gaat het minder. Dat bleek deze week tijdens de Algemene Ledenvergadering van de club uit de Tweede Divisie. Er is dringend behoefte aan een flinke som geld, om ook volgend seizoen op het hoogste amateurniveau uit te kunnen blijven komen.

Stijgende loonkosten, dalende sponsorinkomsten

In de afgelopen drie seizoenen eindigde UNA in de Topklasse twee keer op de tweede plaats en werd het één keer zevende. Door die zevende plaats in het laatste Topklasse-seizoen komt UNA uit in de Tweede Divisie. Deze nieuwe competitie bracht ook nieuwe regels met zich mee, waaronder de verplichting om minimaal acht contractspelers te hebben. Vorig seizoen stegen de loonkosten al bij UNA en daar tegenover stonden dalende sponsorinkomsten. Uit de Algemene Ledenvergadering bleek dat de Tweede Divisionist over het seizoen 2015/2016 een verlies van negenduizend euro heeft geleden.

UNA heeft twintigduizend euro nodig

De ambitie van UNA is om ook de komende jaren in de Tweede Divisie uit te komen. Naast dat dit sportief gezien een uitdaging is voor de huidige nummer veertien van de competitie, geldt dat zeker ook financieel gezien. Voorzitter Peter Smetsers meldde tijdens de terugblik op het seizoen 2015/2016 dat de sponsorinkomsten met twintigduizend euro moeten stijgen om actief te kunnen blijven in de Tweede Divisie. “Het was een uniek seizoen en ik spreek de hoop uit dat het met extra inspanningen toch lukt op hetzelfde niveau te blijven.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie