dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieUNA stelt kampioensfeest Jong Vitesse nog even uit, uitglijder JVC en Dongen...

UNA stelt kampioensfeest Jong Vitesse nog even uit, uitglijder JVC en Dongen klopt Blauw Geel

Jong Vitesse moet het kampioensfeest een week uitstellen. De Arnhemse beloften wonnen zelf weliswaar van HSC ’21, maar omdat ook concurrent UNA zegevierde, is de marge zes punten met nog twee duels te spelen.

HSC’21 – Jong Vitesse
Jong Vitesse riep aanvankelijk het onheil over zich af. HSC’21 was in de beginfase gevaarlijk met gevaarlijke pogingen van Stef Ottink en Bas Postma. Pas halverwege de eerste helft kwam de ploeg van Joseph Oosting ook aan serieuze aanvallen toe. Een poging van Anil Mercan werd van de doellijn gehaald. Bovendien raakte Bo van Essen tot tweemaal de lat. Na een uur spelen maakte Mercan uit een rebound dan toch de 0-1. HSC ’21 ging hartstochtelijk op jacht naar de gelijkmaker, maar zag keer op keer doelman Stef Brummel een hinderlijke sta in de weg. In blessuretijd maakte Van Essen de bevrijdende 0-2.

UNA – OJC Rosmalen
Omdat UNA echter al snel duidelijk maakte voor haar laatste kans te willen gaan, is de Derde Divisie deze speelronde nog niet beslist. UNA nam na twintig minuten de leiding via Jeroen Stottelaar. Van grote schoonheid was een kwartier later de 2-0 van Rob van Boekel. OJC Rosmalen mocht echter uit een strafschop na een handsbal de 2-1 aantekenen. Nog voor de pauze nam UNA echter alweer een marge van twee treffers, ditmaal was Brian Boogers trefzeker. Een eigen doelpunt van OJC-er Glenn Schapendonk betekende na de pauze de 4-1. Mart van de Gevel had vanaf de strafschopstip de ideale gelegenheid op de 5-1, maar hij miste. De treffer viel even later alsnog via Joey Verhoeven. Stottelaar bepaalde vervolgens de eindstand op 6-1.

Blauw Geel ’38 – Dongen
Het duel tussen Blauw Geel ’38 en Dongen was om des keizers baard, omdat beide clubs veilig zijn en realistisch gezien geen aanspraak meer maken op de derde periode. Evengoed baalde Blauw Geel behoorlijk dat het met 1-2 verloor. De Veghelse ploeg kwam slap voor de dag voor rust en zag Dongen via Moustafa Mohammad en een eigen doelpunt een 0-2 voorsprong pakken. Vlak voor rust maakte Joey Hellstern de 1-2. Na rust ging Blauw Geel overtuigend op jacht naar de gelijkmaker, maar ondanks enkele goede en grote kansen viel die niet. Daarbij kreeg Dongen eveneens kansen om het duel vroegtijdig te beslissen.

Be Quick 1887 – JVC Cuijk
JVC Cuijk wil via de nacompetitie een gooi doen naar promotie, maar dan moet het wel beter voor de dag komen dan in Groningen. Daan Driever maakte uit een strafschop de 1-0 voor Be Quick na een klein kwartier. Twan Nieboer kopte na een klein uur spelen de 2-0 tegen de touwen. JVC zette er weinig tegenover. Leon Bolt bepaalde de eindstand op 3-0.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD