donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieUNA snel klaar met Quick’20, ADO’20 en HSC’21 winnen uitduels

UNA snel klaar met Quick’20, ADO’20 en HSC’21 winnen uitduels

Slechts een klein kwartier had UNA vanmiddag nodig om zich van hekkensluiter Quick’20 te ontdoen. Na de furieuze start haalde UNA de voet van het gaspedaal, waardoor Quick’20 de schade kon beperken tot 5-1. Door het puntverlies van Jong Vitesse is UNA weer koploper. In middenmootduels boekten ADO’20 en HSC’21 uitzeges bij respectievelijk Dongen en Be Quick 1887.

UNA – Quick’20 5-1
Nog geen kwartier stond er op de klok toen UNA tegen Quick’20 het duel al had beslist. Teun Sebgrets opende al na 30 seconden de score, waarna Brian Boogers en Mart van de Gevel er met twee snelle treffers 3-0 van maakten. Daarna nam UNA was gas terug en via Jeroen Visser kon Quick’20 voor rust zelfs wat terug doen. Toen UNA na rust een strafschop kreeg en Quick’20-speler Jan Willem Kamp een rode kaart leek een grote score alsnog in het verschiet te liggen, maar Mart van de Gevel miste het buitenkansje vanaf elf meter. Uiteindelijk liep de score toch nog op tot 5-1. Een tweede strafschop werd wel benut (Brian Boogers met een ‘Panenka’), waarna Rob van Boekel zorgde voor het slotakkoord.

Dongen – ADO’20 1-4
Een hele serie strafschoppen stond aan de basis van de riante 4-1 overwinning van ADO’20 bij Dongen. Drie strafschoppen waren er in totaal, één voor Dongen en twee voor de Heemskerkers. De eerste twee daarvan waren gemakkelijk gegeven, maar Jesper de Vré (ADO’20) en Paul van Zon (Dongen) pakten het cadeautje beiden uit. Na rust was ADO’20 duidelijk de sterkere partij en dat drukte het al snel uit in de score. Sead Mazreku en Jesper de Vré maakten er 1-3 van, waarna de eindstand vanaf de strafschopstip werd bepaald. Dongen kon daar weinig tegenover zetten en was na rust alleen via Kolkert dicht bij een doelpunt.

Be Quick 1887 – HSC’21 2-4
Met drie treffers was Bas Postma de gevierde man bij HSC’21. Hij zette zijn ploeg na 25 minuten op gelijke hoogte, nadat Thomas Careman de Groningers na elf minuten op voorsprong had gezet. Niet lang na de gelijkmaker werd het ook 1-2 voor HSC’21 door een treffer van Tom ter Hogt. Dat was ook de ruststand in een interessant duel met veel actie voor beide doelen. Kort na rust maakte Postma zijn tweede van de middag, maar Be Quick 1887 gaf de moed nog niet op en maakte er via Daan Driever weer een wedstrijd van: 2-3. De beslissing viel een kwartier voor tijd en opnieuw was Postma de maker. Aan dat doelpunt ging het nodige geklungel van de Be Quick-defensie vooraf.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD