woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieUNA behoudt koppositie, OFC verslaat ADO '20

UNA behoudt koppositie, OFC verslaat ADO ’20

De Noord-Hollandse streekderby tussen OFC en ADO ’20 leek onbeslist te eindigen, maar in extreis scoorde OFC nog de 4-3. UNA behoudt haar koppositie dankzij een ruime zege op Jong De Graafschap.

Blauw Geel ’38 – HSC ’21 4-2
Hoogstaand was de eerste helft niet, maar beide ploegen toonden zich wel strijdvaardig. Blauw Geel ’38 nam bovendien de leiding via een treffer van Danny Verbakel. Na de pauze leek het verzet van HSC ’21 gebroken. Serkan Ordu tekende voor de 2-0, Mark Dobbelsteen scoorde de 3-0. Joey Hellstern maakte er daarna 4-0 van. In de slotfase gaf HSC de stand nog wel een wat draaglijker aanzien door via Bas ter Hogt en Tom Veldhuis tegen te scoren, waardoor het duel eindigde in 4-2.

OFC – ADO ’20 3-3
OFC kende een prima start in de streekderby tegen ADO ’20. De formatie van coach Yuri Rose kwam na een klein kwartier op voorsprong via Tom Noordhoff. Na een klein half uur spelen maakte Rachid El Yaghmouri daar 2-0 van. Vlak voor rust deed ADO ’20 wat terug via Rick Neele. Direct na de pauze kwamen de Heemskerkers bovendien op gelijke hoogte via Sead Mazreku. Na ruim een uur nam OFC opnieuw de leiding via Romano de Jonge, maar een benutte strafschop van Donny Rijnink leek ADO ’20 alsnog een gelijkspel te bezorgen, maar in de slotfase scoorde OFC alsnog de 4-3.

Be Quick 1887 – HV & CV Quick 1-3
Be Quick kwam al vroeg in het duel op voorsprong door een treffer van Rick Wiersma. De Groningers moesten echter halverwege de eerste helft met tien man verder na een rode kaart voor Ivan Spijkstra. Met een man meer nam Quick na rust het initiatief over en het duel zelfs wist om te draaien naar een 1-3 zege.

UNA – De Graafschap 3-0
UNA speelde een sterke eerste helft waarin het verschillende grote kansen creëerde, maar de bal wilde er voor rust niet in. Daarvoor moest Jong De Graafschap echter wel aan de noodrem trekken. Doelman Rondeel moest met rood van het veld nadat hij de kansrijke Brian Boogers had gevloerd. Met een man minder zwichtten de Doetinchemse beloften. Via Mart van den Gevel nam de thuisploeg vanaf de strafschopstip de leiding, gevolgd door de 2-0 via Nick Tielemans. Brian Boogers bepaalde de eindstand op 3-0 uit opnieuw een strafschop.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD