zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieUNA naar de kop; AFC onderuit, eerste zege TEC

UNA naar de kop; AFC onderuit, eerste zege TEC

AFC heeft de koppositie verspeeld in de Tweede Divisie door te verliezen bij Jong Vitesse. De beloften van AZ gaan nu aan de leiding, samen met UNA. De ploeg uit Veldhoven won bij Koninklijke HFC, dat nu juist hekkensluiter is. TEC pakte de eerste zege van het seizoen en verlaat zodoende de laatste plaats.

Jong Vitesse – AFC 4-2

Vitesse begon puntloos aan de derde speelronde, maar kwam uitstekende uit de startblokken tegen AFC. Thomas Buitink wist een voorzet van Koryhan binnen te tikken. Luttele minuten laten maakten de Amsterdammers hands binnen de zestien meter en drukte Koryhan zelf af voor 2-0. AFC werd daarna wel steeds gevaarlijker. Op slag van rust werd een goal afgekeurd en na een uur schoot Pieter Koopman vol op de paal. Magid Jansen was ook dichtbij de aansluitingstreffer, maar tien minuten voor tijd wist Buitink de partij te beslissen. Koen Bosma deed iets terug met een afstandsschot en in blessuretijd scoorde Daan Sutorius ook nog vanaf de penaltystip. In de tussentijd had Koryan echter ook de vierde goal van Vitesse gemaakt.

Koninklijke HFC – UNA 0-2

Na een halfuur was het raak. Een vrije trap werd bij de tweede paal binnengeschoten door Mart van de Gevel. Direct na de pauze maakte UNA er 0-2 van via Nick Tielemans. Hij wist een bal die terug kwam van de paal binnen te tikken. Koninklijke HFC zette nog wel aan om terug te komen in de partij, maar dat zat er niet in. Hierdoor gaat UNA nu samen met Jong AZ aan de kop in de Tweede Divisie, terwijl Koninklijke HFC zakt naar de laatste plaats.

Jong FC Twente – TEC 2-3

Kyle Ebecilio speelde opnieuw een helft mee bij Jong FC Twente en ditmaal wist de middenvelder na tien minuten de score te openen. In blessuretijd kwam TEC terug via Wimilio Vink, maar direct na de onderbreking wist Fredrik Jensen een fout in de defensie van de oranjehemden af te straffen. TEC voerde de druk op en wist uit de derde kans in vijf minuten tijd opnieuw gelijk te maken via Sven van Ingen. TEC kwam vervolgens op 2-3 via Randel Shakison.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD