zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieUNA klopt Sparta en komt dichtbij lijfsbehoud

UNA klopt Sparta en komt dichtbij lijfsbehoud

UNA heeft opnieuw een belangrijke overwinning bijgeschreven, want na Spakenburg (1-0) en Katwijk (1-3) werd op het eigen kunstgrasveld nu ook Jong Sparta met 3-1 verslagen. Hierdoor komt lijfsbehoud voor de geelhemden dichtbij, want de marge op nummer vijftien HHC Hardenberg is nu zes punten. Op de slotdag komt HHC nog wel naar UNA toe, waardoor een punt volgende week gewenst is om zich definitief veilig te spelen.

Snelle openingsfase

In het eerste kwartier ging het hard, want Mart van de Gevel kopte al na zes minuten de 1-0 binnen. Sparta kwam daarop net zo rap weer op gelijke hoogte. Lovette Felicia zorgde voor 1-1. Dat was ook de ruststand, waarna een zeer spannende tweede helft zich ontvouwde. Brian Boogers zorgde opnieuw met een kopdoelpunt voor 2-1.

Opnieuw Van Boekel

Er volgden kansen over en weer, waarbij UNA meerdere keren ontsnapte. De paal werd geraakt door Sparta en doelman Petar Stoskovic voorkwam een nieuwe gelijkmaker. Aan de andere kant kopte Schapendonk ook op de paal, voor Rob van Boekel in blessuretijd net zoals een week geleden voor de bevrijdende derde treffer zorgde. Daarmee is AFC nu zelfs gepasseerd richting de dertiende plaats op de ranglijst. Spakenburg en Jong Vitesse kunnen UNA hierdoor niet meer inhalen, HHC zou met twee zeges – en het betere doelsaldo – nog langszij kunnen komen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD