zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieUNA klopt Jong AZ; AFC pakt revanche

UNA klopt Jong AZ; AFC pakt revanche

Kozakken Boys is op doelsaldo de nieuwe koploper in de Tweede Divisie. Dat heeft de Werkendamse ploeg te danken aan UNA, dat Jong AZ wist te verslaan. Ook de beloften van FC Twente werden gevloerd, terwijl AFC revanche nam voor de slechte beurt van vorige week tegen VVSB. TEC werd namelijk verslagen.

AFC – TEC

TEC had een topweek achter de rug met winst bij HHC Hardenberg en HSC’21 in de KNVB Beker. Bij AFC was het juist onrustig na de uitbarsting van Ton du Chatinier tegen VVSB. Hij wisselde drie spelers, omdat ze het ‘beter wisten dan de trainer’. Het drietal zat tegen TEC dan ook op de bank. De ploeg uit Tiel kreeg al snel een domper te verwerken door een blessure voor Wimilio Vink. Na een klein halfuur spelen maakte Randel Shakison, ex-AFC, wel de 0-1 door een vrije trap binnen te koppen. Pieter Koopman zorgde echter al snel voor de gelijkmaker. Na de pauze nam AFC de overhand en liep na ruim een uur spelen weg. Jonathan Richard en Melvin Grootfaam tilden de stand naar 3-1. Sven van Ingen bracht de spanning nog wel terug, maar de punten bleven in Amsterdam.

Jong FC Twente – VVSB

In de eerste helft waren Twen te en VVSB lange tijd aan elkaar gewaard, tot Giovalli Serbony het overzicht hield. De spits bediende Tommy Bekooij voor de 0-1. De bezoekers kregen in die periode kans op kans, maar Joel Drommel was net zoals vorige week niet te passeren. In de tweede helft kregen beide ploegen een aantal grote kansen, maar waren beide keepers zeer scherp. Zodoende bleef het tot de slotseconde spannend, waarin Peet van der Slot de partij wist te beslissen.

UNA – Jong AZ

Koploper Jong AZ had opnieuw een sterke brigade meegenomen richting Brabant, want onder meer Tankovic en Mühren waren van de partij. UNA was vorige week al hard onderuit gegaan tegen de beloften van Vitesse, maar nu zette Benjamin van Wanrooij al vroeg de 1-0 op de borden. Direct in de tweede helft had Mart van de Gevel de partij kunnen beslissen, maar hij raakte de paal. Jong AZ voerde de druk vervolgens op en het was te danken aan Petar Stoskovic dat de gelijkmaker niet viel. Zo kon Nick Tielemans zeven minuten voor tijd het duel op slot gooien (2-0).

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD