vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieUNA heeft het geluk van de koploper

UNA heeft het geluk van de koploper

Koploper UNA kende tegen het laaggeklasseerde HBS het geluk van de koploper. Het enige doelpunt viel in de extra tijd. De profs van Jong Vitesse waren met 7-1 duidelijk een maatje te groot voor Quick. Westlandia zette de goede reeks van de laatste weken via Quick’20 voort.

UNA slaat toe in de blessuretijd

Het is een vaak gebruikt cliché in de voetballerij. De koploper draagt het geluk met zich mee en de ploegen onderin worden vaak ondergedompeld met pech en ongeluk. Het was daarom misschien wel logisch dat koploper UNA via een van richting veranderde vrije trap van Marc Hocher in de blessuretijd de wedstrijd naar zich toe trok. In de eerste helft liet Brain Boogers een levensgrote kans op een voorsprong voor UNA liggen. De spits zag een strafschop door Paul van der Helm gestopt. De Haagse doelman leverde een week geleden tegen Be Quick hetzelfde kunstje. In het bepaald niet hoogstaande duel liet HBS zich in de tweede helft ver terugzakken. De Haagse formatie verloor in de slotfase Gino Mulder die met rood werd weggestuurd wegens slaan. De aanvaller is blijkbaar hardleers want voor eenzelfde vergrijp werd hij in september al eens voor vijf wedstrijden geschorst. Ook UNA eindigde het duel met tien man omdat Nick Tielemans een natrappende beweging maakte.

Jong Vitesse snel klaar met Quick

De topper tussen de nummer twee Jong Vitesse en nummer drie Quick is geen moment een echte wedstrijd geweest. De jonge profs uit Arnhem stonden na de eerste helft op een 5-0 voorsprong. De martelgang voor de Haagse formatie stopte na negentig minuten met een 7-1 nederlaag. Nadat Gino Bosz valk voor rust het vijfde doelpunt voor Jong Vitesse binnenschoot werd de Haagse formatie tussen de 23 en 34e minuut al viermaal gepasseerd. Op het sportcomplex van Papendal benutte Joost de Gelder bij een 6-0 achterstand een strafschop.

Jedsel Markes bezorgt Westlandia opnieuw winst

Westlandia is aan een opmerkelijke opmars bezig. De formatie van trainer Edwin Grünholz bleef tegen rode lantaarndrager voor de vijfde opeenvolgde wedstrijd ongeslagen. Daarmee lijken de Westlanders de matige competitiestart weg te poetsen. Om met drie punten huiswaarts te keren bleek een minimale zege (0-1) genoeg. Halverwege de eerste helft tekende Jedsel Markes voor het enige juichmoment in de wedstrijd. Voor Quick’20 wacht na veertien wedstrijden nog altijd op de eerste overwinning.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD