Volg ons
UNA elftalfoto 2016-2017

Tweede Divisie

UNA haalt Congolees jeugdinternational bij de selectie

UNA haalt Congolees jeugdinternational bij de selectie

Lionel Nshole Makondi komt de rest van het seizoen uit voor UNA. De club uit de Tweede Divisie haalde daarmee de tweede versterking tijdens de winterstop binnen. Makondi begint deze week bij zijn nieuwe club UNA.

Geen club

Sinds afgelopen zomer zat Makondi zonder club. De 21-jarige aanvaller kwam in het verleden in België uit voor KV Mechelen (Jupiler Pro League) en KSK Heist (Tweede Klasse). Afgelopen zomer besloot Mechelen dat het beter was om het contract van de in België geboren voetballer te ontbinden. Makondi kwam niet in de plannen voor van trainer Aleksander Jankovic voor. Ook de opvolger van Jankovic wenste geen beroep op Makondi te doen en dus werd overeengekomen om het contract te ontbinden. Daarna vond hij geen nieuwe club en kwam zodoende niet in actie het afgelopen half jaar. Nu heeft UNA hem dus opgepikt.

Congo

Hoewel Makondi in België is geboren heeft hij ook een Congolees paspoort. Daarom mag hij ook voor het Afrikaanse land in actie komen. Hij deed dat één keer voor Congo Onder-20. Na zijn debuut bleef een nieuwe uitnodiging uit.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie