dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlClubsDe MeernUNA haakt af in titelstrijd, cruciale zege Quick’20

UNA haakt af in titelstrijd, cruciale zege Quick’20

UNA lijkt definitief afgehaakt in de strijd om de titel. Een dag nadat Jong Vitesse averij opliep tegen EVV, ging UNA kansloos onderuit op bezoek bij OFC. Het verschil is daardoor opgelopen tot zes punten. Quick’20 boekte een cruciale overwinning in  de zespuntenwedstrijd tegen Jong De Graafschap, waardoor de Oldenzalers nu boven de streep staan.

UNA wist dat het de achterstand op Jong Vitesse kon terugbrengen tot drie punten, maar liep tegen OFC vanaf het begin achter de feiten aan. Na de 1-0 van Hassan Aanzi (foto) na een half uur verdubbelde OFC kort voor rust de voorsprong. Dat was de nekslag voor UNA, dat OFC na rust verder zag uitlopen door treffers van Hassan Aanzi en Rachid el Yaghmouri. OFC is hierdoor Quick genaderd tot op twee punten en mag nog hopen op een nacompetiteplek.

Quick’20 won in Doetinchem met 3-2 van Jong De Graafschap en staat daardoor voor het eerst dit seizoen op een ‘veilige’ plek. Jelle Leenders en Jeroen Visscher (tweemaal) zorgden ervoor dat Quick’20 met een 3-1 voorsprong ging rusten. De Graafschap kwam na rust niet verder dan de aansluitingstreffer. Kyvon Leidsman en Marlon Versteeg scoorden voor De Graafschap, voor wie directe handhaving vrijwel niet meer mogelijk is.

Datzelfde geldt ook voor De Meern, dat door een 3-0 nederlaag bij Dongen laatste blijft. Doordat ook De Graafschap en Be Quick 1887 opnieuw verloren is de p/d-plek nog wel steeds binnen handbereik. Thomas Schilders, Glenn Kools en de teruggekeerde Tom Kolkert bezorgden Dongen een ruime thuiszege en maakten de wedstrijd voor De Meern tot een kansloze missie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD