maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieUNA geeft Kozakken Boys oorwassing, Twente laat naast Lienden

UNA geeft Kozakken Boys oorwassing, Twente laat naast Lienden

UNA heeft Kozakken Boys een gevoelige nederlaag toegebracht. Het werd 5-2 voor de Brabanders en dat was voor een groot deel te danken aan de gebroeders Van Boekel. FC Lienden wist niet van Jong FC Twente te winnen (1-1), terwijl HHC Hardenberg met een punt uit Noordwijkerhout leek te vertrekken. Het werd in de blessuretijd echter 1-0 voor VVSB.

UNA – Kozakken Boys 5-2

Voor UNA verliepen de eerste 45 minuten perfect. Het team van trainer Mark Schenning kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Niek van Boekel. Daarna waren er wat kansjes over en weer, maar richting het einde van de eerste helft deed UNA Kozakken Boys pas echt pijn. In de 39ste minuut gaf Niek van Broekel voor op zijn broer Rob en hij maakte de 2-0. Twee minuten later was Niek van Boekel zelf het eindstation en dus was het halverwege al 3-0.

In de tweede helft leek het spelbeeld snel te kantelen, want Kozakken Boys produceerde binnen enkele minuten de 3-1. Raily Ignacio gaf de bezoekers weer hoop, maar dat was maar van korte duur. Haast vanaf de aftrap zorgde UNA er voor dat de marge alweer drie was. Wederom was het Rob van Boekel die het doel wist te vinden. Met zijn derde goal leek hij de genadeslag uit te delen aan de mannen van trainer Danny Buijs. Van Boekel deed nog een extra duit in het zakje door ook voor de 5-1 te zorgen en daarmee was het Van Boekel-feestje compleet. Buijs bracht Ahmed el Azzouti nog in en ondanks dat de invaller vrijwel direct de 5-2 scoorde, was het duel gespeeld.

FC Lienden – Jong FC Twente 1-1

FC Lienden gaf in de absolute slotfase van de wedstrijd tegen Jong FC Twente de overwinning uit handen. Het beloftenelftal van de Tukkers maakte in de blessuretijd een 1-0-achterstand ongedaan. Bij FC Twente toonde Joel Drommel zich meermaals een flinke sta-in-de-weg voor FC Lienden. Ook Twente slaagde er regelmatig in om door de verdediging van Lienden te komen. Na driekwart wedstrijd werd de score toch geopend. Een rush van Guido van Rijn werd in eerste instantie wederom gekeerd door Drommel, maar Van Rijn kreeg in de rebound een herkansing en toen was het wel raak. Daarmee was de zege echter niet veilig. Een slotoffensiefje van de bezoekers leverde ze in de blessuretijd nog een punt op. Een rake vrije trap van Vincent Schmidt zorgde voor de late 1-1.

VVSB – HHC Hardenberg 0-1

Ook bij VVSB – HHC Hardenberg zat het venijn in de staart. Het duel stevende af op een doelpuntloos gelijkspel, maar in de tweede minuut van de blessuretijd pakte VVSB toch nog het volle pond: 1-0. Na een matige eerste helft slaagde VVSB er in het tweede bedrijf steeds vaker in om gevaarlijk voor het doel van keeper Sander Danes te komen. De sluitpost hield lange tijd zijn doel echter schoon. HHC Hardenberg leek genoegen te nemen met een punt, maar kreeg in de laatste minuten een dreun te verwerken. VVSB zocht nogmaals de aanval en dit keer leverde het de thuisploeg wél een doelpunt op. Giovialli Serbony stond op de goede plaats en bezorgde zijn ploeg de drie punten.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD