dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieUNA-coach Van Bezouwen: 'Spelers laten meedenken over 'voetbalproblemen''

UNA-coach Van Bezouwen: ‘Spelers laten meedenken over ‘voetbalproblemen”

Na het vertrek van Mark Schenning benoemde UNA Jeroen van Bezouwen, vorig seizoen nog werkzaam bij eersteklasser sc t’Zand, als nieuwe trainer. De Tilburger liep eerder al een jaar stage in Veldhoven en staat nu zelf als hoofdtrainer voor de groep op sportpark Zeelst. Voetbal247.nl sprak met hem.

Uitstraling
Half december werd bekend dat Jeroen van Bezouwen de nieuwe hoofdtrainer zou worden van UNA. Mark Schenning vertrok naar vier succesvolle jaren bij de club. Vorig seizoen degradeerde de ploeg, ondanks liefst 41 punten, en zodoende speelt de club dit seizoen in de Derde Divisie zondag. Toen bekend werd dat Mark Schenning zou gaan vertrekken twijfelde Van Bezouwen geen moment en is het avontuur aangegaan. ,,UNA is een grote, mooie club dat de afgelopen jaren altijd op het hoogste amateurniveau heeft gespeeld. De uitstraling in de regio is enorm en heeft daardoor een goede naam. Na de stage die ik hier in het verleden heb gelopen wist ik zeker dat ik ooit een keer hoofdtrainer wilde worden bij deze club. Na het vertrek van Mark Schenning heb ik dan ook contact gezocht en eerder dan verwacht en of gehoopt heb ik nu de kans gekregen om bij UNA aan de slag te gaan.”

Samenhorigheid
Zoals beschreven liep Van Bezouwen al een jaar stage bij UNA, destijds onder toenmalig trainer Bas Gosgens. UNA heeft toen indruk gemaakt op de talentvolle hoofdtrainer en hij is erg lovend over de club. ,,UNA heeft een erg positieve indruk op me gemaakt. De mensen rondom de club hebben niet alleen oog voor de selectie maar iedereen binnen de club telt. Daarbij is de samenhorigheid en het sociale aspect van groot belang, iedereen zet zijn beste beentje voor om door plezier en hard werken te komen tot maximale resultaten.”

Doelstelling
Als degradant uit de Tweede Divisie gaan de Zeelstenaren nu de zondag Derde Divisie in. Over een doelstelling wil de inwoner van Tilburg het nog niet hebben. Voor UNA zijn er een paar onbekende tegenstanders in de competitie gekomen en ook komt de club een aantal bekende Brabantse opponenten tegen. Daardoor wil de club nog even wachten met de doelstellingen. ,,Doelstellingen formuleren doen we over een aantal weken in samenspraak met de spelers en de staf. Factoren die we hierin mee willen nemen is onze speelwijze, persoonlijke ontwikkeling en natuurlijk speelt ook de rol van de tegenstander hierbij mee. Maar het mag duidelijk zijn dat we altijd de hoogste sportieve ambitie uitstralen en altijd blijven nastreven. Hoe we onze doelstellingen willen bereiken: met een duidelijke voetbalvisie, hard werken en zorgen dat we komen tot gezamenlijke doelen. Ik ben een trainer die houdt van discipline en spelers die proactief zijn. We laten spelers meedenken over ‘voetbal problemen’ en welke oplossingen we hiervoor gaan vinden. Op deze manier ontstaan er gezamenlijke doelen en voelt een spelersgroep zich sneller verantwoordelijk. Deze ontwikkelingen koppelen we aan de voetbalvisie als staf en daar gaan we hard mee aan de slag.”

Voorbereiding
De voorbereiding liep soepel op Sportpark Zeelst. Er werd niet verloren. De uitslag die het meest verraste was de winst op FC Eindhoven: 3-2. Helaas voor de Veldhovense formatie pakten de twee eerste wedstrijden waar er echt iets op het spel stond verkeerd uit: uitschakeling in de beker en de seizoen ouverture werd gelijk gespeeld tegen OJC Rosmalen. ,,De voorbereiding zegt mij niet zoveel. Natuurlijk is het mooi dat de resultaten dan goed zijn maar we hadden maar één doel en dat was ons opmaken voor de start van het bekertoernooi en de competitie. Als je puur naar de resultaten kijkt dan moet ik beamen dat die anders zijn dan we hadden gehoopt. Tegen Staphorst hebben wij voetballend niet kunnen brengen wat eerder in de voorbereiding wel is gelukt. Een bekerwedstrijd is er één op zichzelf en dan is het natuurlijk vervelend dat je juist dan een ‘mindere’ dag hebt en ondanks dat hadden we deze wedstrijd nog kunnen winnen. De wedstrijd tegen OJC vond ik daarin tegen een stuk beter. Als je de eerste 60 minuten bekijkt dan waren we zonder OJC op een enkele manier tekort te doen wel heer een meester. Waar we eerder tegen Staphorst voetballend wat tekort schoten en weinig kansen wisten te creëren was dat zondag wel anders. Mooie opgezette aanvallen en uitgespeelde kansen resulteerde dan niet in de drie punten maar we konden wel met een positief gevoel terug kijken. Daarbij zal het belangrijk zijn om met elkaar te blijven kijken naar de positieve ontwikkelingen en deze verder uitbouwen. De weg is nog lang en we moeten niet vergeten dat we pas net bezig zijn.”

Westlandia
Zondag staat het thuisduel op het programma tegen Westlandia. Het jubileumduel van aanvoerder Niek van Boekel. Hij speelt zondag zijn 300e wedstrijd voor zijn club UNA. Van Bezouwen hoopt op de eerste drie punter van het seizoen. ,,Er is bij ons geen sprake van een knop omzetten, zoals eerder aangegeven. We zijn nog maar net met elkaar aan het werk en weten wat er nog moet gebeuren om tot positieve resultaten te komen. We zijn hier hard mee bezig en hebben daar alle vertrouwen in. Wat we weten van Westlandia is dat ze het afgelopen seizoen een tweede plaats hebben behaald en hebben gespeeld in de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie. Ze zullen deze prestatie willen evenaren en zijn daar vorige week met een overwinning goed aan begonnen. We kijken er naar uit om er een mooie wedstrijd van te maken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD