dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieUNA blijft op de valreep schadevrij, OFC en Quick scoren niet

UNA blijft op de valreep schadevrij, OFC en Quick scoren niet

UNA heeft met de hakken over de sloot de gedeelde koppositie weten te behouden. Een fel betwiste strafschop zorgde voor een 2-1 overwinning op HSC’21, dat kort daarvoor ook al twee spelers met rood had zien vertrekken. De subtopper tussen OFC en Quick leverde een stuk minder spektakel op. In Oostzaan werd niet gescoord, zodat beide teams een pas op plaats maken op de ranglijst.

UNA – HSC’21 2-1
Door een strafschop diep in blessuretijd heeft UNA op de gedeelde koppositie weten te behouden. De eerste helft was arm aan kansen. Eigenlijk viel de 0-1 van Tom ter Hogt vijf minuten voor rust uit de eerste echte mogelijkheid. Na rust ging UNA gaandeweg meer en meer drukken en dat leidde halverwege de tweede helft tot de gelijkmaker van Mart van de Gevel (foto) die raak schot uit een hoekschop. In de slotfase moest HSC’21 met negen man verder na twee rode kaarten kort achter elkaar voor Kevin Spanjaard en Erwin Nieuwboer. De Haaksbergenaren leken stand te houden, totdat UNA in de laatste seconden van de blessuretijd een omstreden strafschop kreeg. Met zijn tweede van de middag velde Van de Gevel het vonnis.

Be Quick 1887 – EVV 0-1
EVV maakte de verre thuisreis van Groningen naar Limburg een stuk aangenamer door een late treffer die beslissend was voor het duel. De wedstrijd kende lange tijd weinig kansen en hoogtepunten. In de eerste helft was Rick Wiersema namens de thuisclub het dichtst bij een treffer. Na rust besliste EVV het duel toch in haar voordeel door een doelpunt vijf minuten voor tijd. Paul Schröders kopte een corner van Jeremy Lemmens binnen.

OFC – Quick 0-0
De subtopper tussen OFC en Quick bleef doelpuntloos. De ploegen die in de eerste vijf wedstrijden samen maar liefst 27 keer het net wisten te vinden lukte dat vandaag niet. Doordat de koplopers Jong Vitesse en UNA wel wonnen raken zij daardoor beiden twee punten verder achterop.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD