dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseASV De DijkUltiem verzoeningsgesprek tussen De Dijk en Braspenning

Ultiem verzoeningsgesprek tussen De Dijk en Braspenning

Het vertrek van hoofdsponsor Heino Braspenning bij asv De Dijk is mogelijk nog niet definitief. Maandagavond vindt een gesprek plaats met de opgestapte geldschieter.

Loyaliteit
Het onderhoud zou eigenlijk afgelopen donderdag plaatsvinden, maar werd toen door Braspenning afgezegd. Tijdens de verloren stadsderby tegen AFC ontbraken enkele selectiespelers van De Dijk die uit loyaliteit naar de geldschieter, die hun vorstelijke vergoeding mogelijk maakt, niet wilden spelen. Dat brak de ploeg van coach Jochem Twisker met name in de slotfase, waarin het op jacht ging naar de gelijkmaker lelijk op.

Escalatie
Kern van de breuk tussen Braspenning en het bestuur van De Dijk is een verschil van inzicht over de toekomst van de club. Hoewel beiden dezelfde ambities hebben, namelijk doorgroeien naar tweede profclub van Amsterdam, escaleerde circa twee weken geleden de al geruime tijd levende spanning tussen beide partijen. De ontstane situatie heeft tevens geleid tot verdeeldheid binnen de selectie van De Dijk, dat aanvankelijk uitstekend aan het seizoen begon maar de afgelopen weken onnodige nederlagen leed tegen het laaggeklasseerde TEC, FC Lisse en zondagmiddag AFC.

Laatste kans
Het heeft er alle schijn van dat het gepland gesprek maandagavond wel eens de laatste kans op verzoening tussen Braspenning en de club die hij de afgelopen tien jaar omhoog stuwde. Het bestuur van de Amsterdamse club heeft al aangekondigd dat, indien de breuk definitief blijkt, het niet anders kan dan op zoek te gaan naar andere investeerders.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD