Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag 'Uitslagen schrappen amateurcompetities en herstarten in kleinere poules reële optie voor KNVB'

‘Uitslagen schrappen amateurcompetities en herstarten in kleinere poules reële optie voor KNVB’

RTV Utrecht kwam zaterdagochtend met opzienbarend nieuws ten aanzien van de mogelijke herstart van de competities in de Tweede Divisie, Derde Divisie en hoofdklasse. Volgens de regionale omroep hebben de betrokken clubs een brief ontvangen van de KNVB waarin drie opties beschreven werden. In twee van deze mogelijkheden was er sprake van het schrappen van uitslagen van de gespeelde wedstrijden. De betrokken clubs moeten voor 25 november 2020 hun voorkeur aangeven bij de voetbalbond.

- Advertentie -

Door de voornoemde regionale omroep werden de drie opties bekend gemaakt die door de KNVB vastgestelde waren. Optie 1 is het alsnog in zijn geheel uitspelen van de competitie. Dit zou dan plaats moeten vinden tussen januari en de zomer van 2021. Een nadeel van dit idee is dat er veel wedstrijden gespeeld moeten worden buiten de weekenden om en tevens moet er waarschijnlijk een nieuwe promotie/degradatie regeling vastgesteld worden. Een nacompetitie zou dan niet meer in het schema passen.

Optie 2 Indien er voor deze mogelijkheid gekozen zal worden worden alle uitslagen van de al gespeelde wedstrijden geschrapt en speelt men een halve competitie. De clubs treffen elkaar slechts één keer en de nacompetitie kan gehandhaafd blijven. Het is echter wel zo dat bij deze optie de thuiswedstrijden niet eerlijk verdeeld zullen zijn, er zijn dan altijd ploegen die één keer meer van het thuisvoordeel mogen genieten.

Optie 3 Dit voorstel van de KNVB betreft het verdelen van de competitie in twee poules. In deze poule werken de ploegen dan een hele competitie af, dus met een uit- en thuiswedstrijd. De winnaars van de poule spelen aan het einde tegen elkaar met als inzet het kampioenschap. De degradatieregel zal echter wel aangepast worden. In de Tweede- en Derde Divisie krijgt men dan dus twee poules van negen. In de Derde Divisie spelen de twee kampioenen van de zaterdag dan om één ticket voor de Tweede Divisie en de verliezer krijgt dan een herkansing tegen de verliezer van deze finale van de Derde Divisie zondag.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES