Volg ons

Uitgelicht

Uitkomst persconferentie Rutte: Gedeeltelijke lockdown; topamateurvoetbal per direct verboden

Uitkomst persconferentie Rutte: Gedeeltelijke lockdown; topamateurvoetbal per direct verboden

Minister-president Mark Rutte heeft tijdens de persconferentie zoals verwacht bekend gemaakt dat vanaf woensdagavond 22 uur er geen teamsportactiviteiten meer toegestaan zijn voor personen vanaf 18 jaar. Dat betekent dat het topamateurvoetbal er voorlopig uit licht. De maatregelen zijn in principe voor vier weken, met een evaluatiemoment over twee weken, maar Rutte en corona-minister Hugo de Jonge suggereerden wel dat het goed denkbaar is dat de maatregelen langer nodig zullen zijn.

Geen trainingen
Doel is het ‘sociaal verkeer’ terug te dringen in de maatschappij, zonder cruciale sectoren te schaden, stelde Rutte. Inmiddels is ook duidelijk geworden dat naast wedstrijden er ook niet in groepsverband getraind mag worden. Naast het stoppen van teamsportactiviteiten gaat de horeca dicht en komt er een mondkapjesplicht in openbaar toegankelijke gebouwen.

Duidelijkheid
Met het teamsportverbod hebben de topamateurclubs wel direct duidelijkheid in de discussie over het al dan niet zelf stilleggen van de competities, nadat eerder al werd afgekondigd dat er geen publiek aanwezig mocht zijn. Clubs verenigd in de CV TD zouden woensdagavond daarover spreken, maar dat overleg lijkt niet meer noodzakelijk.

Troebel toekomstperspectief
Het lijkt onwaarschijnlijk dat de maatregelen op korte termijn weer versoepeld zullen worden gezien het toenemend aantal coronabesmettingen. Zodoende betekent het ook dat selecties meerdere weken niet hebben kunnen trainen en het dus de vraag is of er na een eventuele versoepeling direct wedstrijden gespeeld kunnen worden, of dat er een verkorte voorbereidingsperiode ingelast moet worden. Wat het voor de competitiekalender gaat betekenen, is onduidelijk.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht