woensdag, september 29, 2021
HomeClubsBe Quick 1887 Promotie voor Goes na zege op Be Quick 1887

[uitgebreid verslag] Promotie voor Goes na zege op Be Quick 1887

Goes maakt komend seizoen zijn opwachting in de Derde Divisie van het zondagvoetbal. De ploeg won de uitwedstrijd tegen Be Quick 1887 (0-2) nadat het eerder in eigen huis gelijk speelde tegen dezelfde opponent. De verliezende ploeg zal in het seizoen 2018/2019 uit moeten komen in de hoofdklasse.

Blessure Franse
In de derde minuut was er de eerste mogelijkheid te noteren voor Be Quick 1887, maar het schot van afstand werd gekeerd door doelman Brian Meulmeester. Na iets meer van dan tien minuten spelen bracht Nieboer zichzelf in de problemen. Hij had teveel tijd nodig om de bal weg te trappen en kreeg bezoek van Franse. Vervolgens kwam de bal toch in de handen terecht van de doelman van Be Quick 1887. Erwin Franse had direct na het duel met Nieboer verzorging nodig. Hij probeerde het nog even, maar moest zich vanwege een blessure in de veertiende minuut laten vervangen door Remon de Vlieger.

Openingstreffer
In de 21ste minuut leek Goes op voorsprong te komen. Voor open doel schoot de nummer 15 van Goes Yannick van de Woestijne de bal in vrije positie tegen de lat. Vervolgens kwam de bal op de grond terecht en wees de dienstdoende arbiter naar de middenstip. Op het moment dat de spelers van Goes juichend naar eigen helft wilden lopen werd de treffer toch geannuleerd nadat er overleg geweest was tussen de arbiter en zijn assistent. Vijf minuten later was het toch raak. Een mooie lange bal kwam terecht bij Tim de Winter en hij schoot de bal binnen (0-1). Niet veel later wist Wiersma door te dringen in het strafschopgebied, zijn inzet werd echter gekraakt door een verdediger waardoor de doelman van Goes niet echt in de problemen kwam. In de 34ste minuut was er en vrije trap van Bolt, vanaf de rechterzijde van het veld, werd op het doel gekopt door Talens, maar de bal miste kracht waardoor de doelman deze eenvoudig kon pakken. Een minuut later ontsnapte Be Quick 1887 aan de 0-2, de paal stond een treffer echter in de weg na een inzet van Rick de Punder. De thuisploeg wist vervolgens enkele keren gevaarlijk te worden vanuit hoekschoppen, maar tot een treffer kwam men niet.

De Punder
In de 51ste minuut kreeg Goes de kans om de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien. Daniel Wissel kwam alleen voor de keeper van de tegenstander, maar wist deze niet te passeren. Be Quick 1887 zocht nadrukkelijk de aanval, maar men was meerdere keren niet nauwkeurig genoeg met de laatste pass.In de 72ste minuut lag het helemaal open in de defensie van be Quick 1887, Wissel zag de vrijheid die De Winter had en die gaf op zijn beurt de bal aan de helemaal vrijstaande De Punder, laatstgenoemde kon de bal rustig binnen schuiven (0-2). Be Quick 1887 wenste zich nog niet neerleggen bij degradatie en probeerde met lange ballen gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander. In de laatste minuut was Nieboer nog dichtbij de 1-2, maar de doelman van Goes stond op zijn post.

Gerelateerde artikelen

Nu je hier toch bent...

De redactie van Voetbal247.nl zet zich elke dag in om jou te voorzien van het laatste nieuws uit het topamateurvoetbal, achtergronden, interviews, onze podcast en mooie reportages vanaf de velden. Die krijg je geheel gratis voorgeschoteld. We zouden je willen vragen of je ons zou willen steunen met een kleine donatie als waardering voor ons werk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.
Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD