Volg ons

Jong Sparta

[Uitgebreid verslag] Opstanding VVSB redt punt op Het Kasteel

[Uitgebreid verslag] Opstanding VVSB redt punt op Het Kasteel

Na een bijzonder zwakke eerste helft rechtte VVSB na rust de rug tegen Jong Sparta. De ploeg van Jack Honsbeek keek bij rust nog tegen een kansloze, doch terechte, 2-0 achterstand aan, maar via een uitstekende helft met goals van Guido Pauw & Tommy Bekooij sleept ‘Bavo’ toch een punt uit het vuur op Het Kasteel: 2-2.

Het Kasteel
Spelen op het Kasteel is voor elke Tweede Divisie-club een mooie aangelegenheid. Zo ook voor VVSB en haar fans. De Noordwijkerhouters hadden een paar honderd fans mee die graag hun team op een van de mooiste gronden van Nederland aan de slag wilde zien. VVSB kent de laatste paar wedstrijden een wat mindere vorm en wilde zich graag herpakken op het veld waar het eerste van Sparta nog een zeer belangrijke 3-2 op VVV boekte. Jong Sparta zit de laatste weken in een goede flow en pakte in de laaste vijf wedstrijden vier keer de drie punten. De ontmoetingen tussen beide clubs zijn vaak doelpuntrijk. Zo werd het vorig seizoen twee keer 3-3 en wonnen de Spangenaren in november met 0-2 op De Boekhorst.

Pover en gelaten
Of de ploeg van trainer Jack Honsbeek nou geïmponeerd was door het stadion of gewoon niet beter kon was de grote vraag in de eerste helft. Het elftal speelde pover, gelaten en legde totaal geen energie in de wedstrijd. De talenten van Sparta waanden zich in een speeltuin waar het alle ruimte kreeg om hun in overvloed aanwezige techniek te tonen en te gebruiken. In de tweede minuut werd het dan ook al 1-0. Halil Dervisoglu kon makkelijk door de Noordwijkerhoutse defensie dribbelen zonder ook maar enige vorm van weerstand te krijgen. Dervisoglu kon vanaf de achterlijn terugleggen op de eveneens totaal vrijstaande Ayoub Boukhari en deze had totaal geen moeite om de bal achter Ruben Valk te schuiven. VVSB werd gelijk afgerekend het zwakke begin, maar leek hier amper leer te trekken. Sparta was (kasteel)heer en meester en bijna de gehele eerste helft speelde zich af op de helft van VVSB. In minuut 26 werd het al 2-0. Ook nu weer kon een volledig vrijstaande Spartaan, Rachnar Ache, profiteren van de zee aan ruimte die Bavo weggaf. De spits kon vanaf een meter of 16 aannemen, nog even kijken welke hoek hij zou schieten en vervolgens afdrukken. Weer was doelman Valk geklopt en zou hij zich ongetwijfeld afvragen wat zijn normaal gesproken vertrouwde defensie vandaag in Rotterdam aan het doen was.

Achterstand
Kreeg VVSB dan helemaal niks voor elkaar? Zeer weinig. Het eerste gevaar kwam van Guido Pauw (foto) die een voorzet van Tim de Rijk net naast het goal van keeper Leonard Nienhuis schoot. Het grootste Noordwijkerhoutse gevaar kwam een paar minuten weer van De Rijk die prachtige pass van keeper Valk in kansrijke positie kwam, maar zijn schot werd geblokkeerd en zo was ook dat gevaar over. Sparta hield zich gemakkelijk overeind en probeerde via voornamelijk afstandsschoten gevaarlijk te worden, maar deze belandde vaak in het lege tribunevak achter de goal van Valk. Een bijzonder zwakke prestatie van de paars-gelen die “maar” met 2-0 de rust in ging.

Comeback
Het is het weekend van de comebacks en dat bleek ook vandaag maar weer. VVSB kwam veel beter de kleedkamer uit en kantelde de wedstrijd volledig. De Noordwijkerhouters waren nu zelf de baas op het veld en werden steeds gevaarlijker. Waar in de 54e minuut Tommy Bekooij nog een megakans voor een leeg goal, via de stuit, overkopte, was het in minuut 58 wél raak. Na een panklare vrije trap van De Rijk belandde de bal op het hoofd van Guido Pauw en deze kopte de bal achter de kansloze Nienhuis. Absoluut verdiend.

Invaller El Osrouti
VVSB had met het inbrengen van Mo el Osrouti vaak meer gevaar voorin. De begenadigde dribbelaar zorgde met zijn snelheid en onberekenbaarheid voor hoofdpijn voor de Sparta verdediging. Zoals zovaak dit seizoen leidde de acties van El Osrouti tot een goal. In de 73e minuut de dribbelde hij iedereen aan de linkerkant voorbij en gaf voor op de totaal vrijstaande Bekooij die gretig de gelijkmaker tegen het net schoot.

Publiek is de winnaar
Bijna was de wederopstanding van Bavo nog compleet geworden ook. Nadat eerst de verdediging van VVSB uit een scrimmage de bal van de lijn moest halen, kwam de ploeg bijna nog zelf op voorzorg. Het was opnieuw El Osrouti die een megakans kreeg om a la PSV en Manchester United met een 2-3 overwinning weg te gaan, maar dat scenario ging door een goede redding van Nienhuis niet door. Zo pakt VVSB een punt na een hele sterke helft. Waar in de eerste helft niemand meer een stuiver voor de Noordwijkerhoutse kansen gaf, ging het (na ongetwijfeld een flinke donderspeach van de trainer) in de tweede helft nog bijna met de punten weg. Een zeer boeiende middag op Het Kasteel, met maar één winnaar: het publiek.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Jong Sparta