Volg ons

FC Lisse

[UITGEBREID VERSLAG] FC Lisse boekt belangrijke zege op TEC

[UITGEBREID VERSLAG] FC Lisse boekt belangrijke zege op TEC

FC Lisse heeft zichzelf flink wat lucht verschaft ten opzichte van de onderkant van de ranglijst. Hoewel de thuisploeg de gehele wedstrijd wel een licht overwicht had tegen TEC, hadden de Lissenaren de grootste moeite om de tegenstander op de knieen te dwingen. Twee keer vocht TEC zich terug van een achterstand, de derde voorsprong voor de Lissenaren, bleek er uiteindelijk één te veel.

Ploeteren
Eigenlijk was het negentig minuten ploeteren op het zware veld van Ter Specke, waarvan de helft van de tijd ook echt vermakelijk ploeteren was. Het publiek, wellicht wat matig opgekomen, gezien het feit dat er in de omgeving nauwelijks wedstrijden van belang waren, moest een klein half uur wachten voor het enigszins kon opveren. Hanne Hagary kon vanaf een meter of twintig uithalen, maar vond de vuisten van Sebastiaan van der Sman op zijn weg. Even later leek Sherwin Grot aan de andere kant te kunnen profiteren van gestuntel van Brian van der Werff, maar de doelman van de Lissenaren kwam dit keer, met dank aan zijn ploeggenoten, met de schrik vrij. Juist op het moment dat een gedeelte van de toeschouwers zich had neergelegd bij een doelpuntloze eerste helft en al op weg waren naar de warmte van de kantine, kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Hagary werd bij de eerste paal gevonden, maar produceerde een vuurpijl. Omdat Bas Buimer veel beter sprong dan drie verdedigers van TEC, promoveerde hij de mislukte vuurpijl tot openingstreffer. Het slotakkoord van de eerste helft, was het startschot voor een vermakelijke tweede helft.

Van der Werff
Al na vijf minuten was het gelijk, omdat Matthijs van Gessel de bal in een leeg doel kon schuiven na mistasten van Brian van der Werff. De Lisser doelman speelde ook bij de tweede goal van TEC een negatieve rol. Nadat Lisse, na een uur voetballen de voorsprong weer had gevonden (kopbal Buimer, na een piekfijne voorzet van Martin van Eeuwijk) en de wedstrijd redelijk onder controle leek te hebben, tastte van der Werff vlak voor tijd wederom mis op een diepe bal en vergreep hij zich aan invaller Serhat Koc. De kleine spits besloot zelf de penalty te nemen en had alle geluk van de wereld dat van der Werff te snel een hoek koos, want de “Panenka” die hij produceerde, had zo weinig hoogte, dat de Opperdoezer Gezinsbode er niet zonder kreukels onderdoor was gegaan. Niettemin leek TEC toch een puntje bij elkaar geploeterd te hebben.

Vermakelijk
Tot Van Eeuwijk een minuut voor tijd wederom een piekfijne assist in de benen had. Dit keer liet hij een corner op het hoofd van de verrassend vrijstaande Niels Buijs vallen, 3-2 en toch nog feest bij de thuisploeg. Het was niet hoogstaand wat men had laten zien, maar zeker in de tweede helft was het meer dan vermakelijk. Bovendien heeft de thuisploeg zich voorlopig uit de degradatieproblemen geknokt. Iets wat zeker nog niet geldt voor TEC, dat nog heel wat potjes zal moeten knokken om zichzelf ook komend seizoen Tweede Divisionist te mogen noemen.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over FC Lisse