zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenUitblinker Rayhi schiet nieuwe lijstaanvoerder NEC langs SC Cambuur

Uitblinker Rayhi schiet nieuwe lijstaanvoerder NEC langs SC Cambuur

NEC is de nieuwe lijstaanvoerder in de Jupiler League. De ploeg uit Nijmegen versloeg op eigen veld SC Cambuur (3-1) en zag concurrent Jong Ajax punten verspelen. Uitblinker aan de zijde van NEC was Mo Rayhi die twee keer het net van de tegenstander wist te vinden.

Eerste helft
De wedstrijd was pas twee minuten oud toen SC Cambuur direct gevaarlijk verscheen voor het doel van de tegenstander. Van Kippersluis wist doelman Joris Delle echter niet te passeren. Even later liet ook NEC van zich horen, Ferdi Kadioglu brak door, maar sluitpost Cummins wist op tijd zijn doel te verlaten en een tegentreffer te voorkomen. Een minuut later kon  het thuispubliek even juichen maar de treffer van Sven Braken werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de eerste helft waren er nog enkele mogelijkheden, maar voor de neutrale toeschouwer waren het zeer saaie vijfenveertig minuten.

Uitblinker Rayhi
SC Cambuur kwam enigszins verrassend op voorsprong in Nijmegen. De ploeg wist in de eerste helft weinig te brengen in aanvallend opzicht, maar in de 48ste minuut was het raak. Guus Joppen schatte een diepe bal verkeerd in en Van Kippersluis sloeg toe (0-1). NEC had het moeilijk na de tegentreffer, maar kwam na exact een uur spelen toch op gelijke hoogte met de ploeg uit Leeuwarden. Mo Rayhi tekende voor de 1-1. Acht minuten later was er wederom een reden om te juichen voor het thuispubliek. Rayhi wist met een mooie lob de doelman te passeren waardoor NEC op voorsprong kam (2-1). Sc Cambuur liet het er niet bij zitten en zag een inzet van Mathieu op de paal belanden. NEC wist toch de drie punten binnen te slepen en besliste het duel in de 84ste minuut door een treffer van Steeven Langil (3-1).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD