dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieUitblinker Niels Kornelis: 'Ons tactische plan tegen Heerenveen is geslaagd'

Uitblinker Niels Kornelis: ‘Ons tactische plan tegen Heerenveen is geslaagd’

De Treffers-doelman Niels Kornelis was donderdagavond dé man van de wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB Beker. In het Abe Lenstra Stadion hield hij met een aantal fabelachtige reddingen zijn doel 75 minuten schoon. Pas in de slotfase was hij tweemaal machteloos bij doelpogingen van de eredivisionist. De doelman over hoe hij de wedstrijd beleefde.

Jullie werden vanaf het begin terug gedrukt. Dat dat ging gebeuren wisten jullie neem ik aan ook al vooraf?
Ja natuurlijk. Wij zijn middenmoter tweede divisie, zij middenmoter eredivisie. Dan weet je wat er gaat gebeuren. We startten daarom ook in een 5-4-1 opstelling. We wilden graag meevoetballen maar wilden ook niet tegen een grote nederlaag aanlopen.

Zij kregen in de beginfase een mooie schietkans, maar het schot van Sven van Beek kon je mooi uit de verre hoek weg houden.
Ik kon nog goed bij die bal komen ja. Dat is ook wel lekker om er goed in te komen.

Daarna gaven jullie een half uur lang nauwelijks iets weg.
Dat geeft aan dat we de afgesproken tactiek ook goed uitvoerden. We speelden heel verdedigend. Da was natuurlijk ook met de bedoeling hen van kansen af te houden. Zo spelen wij normaal niet maar deze manier was voor ons de enige kans.

Pas kort voor rust kregen zij een paar volgende kansen, maar nog steeds geen doelpunten.
Toen raakte bij ons de energie een beetje op. We wankelden in die laatste fase voor rust een beetje, maar ik stond een paar keer op de goede plek en bij die laatste kans die Rami Al Hajj kreeg hadden wij wat geluk dat hij de bal helemaal verkeerd raakte. Doordat zij amper aan kansen toekwamen werden ze ook wat ongeduldig in hun spel en dat kwam ons dan weer ten goede. Zo konden we met 0-0 de rust in en weer even nieuwe krachten opdoen”.

Na de pauze voerde SC Heerenveen de druk nog meer op en kreeg het een aantal kansen. Konden jullie het toen niet meer belopen?
Het werd wel lastiger ja. Toen konden we ook merken dat zij gewoon door spelen in de competitie en wij het moesten doen met oefenwedstrijden tegen FC Den Bosch en Gemert. Dat is een totaal andere beleving. Wij waren best nog wel blij met onze aangepaste vorm van trainingen en wedstrijden, maar zij speelden ondertussen echte competitiewedstrijden. Dat hadden wij al drie weken niet meer gedaan.”

Uiteindelijk wordt het dan toch, mede door enkele fabelachtige reddingen van jou slechts 2-0. Zie je dit als een hoogtepunt in je loopbaan?
Jazeker. Wij hebben vaker thuis tegen BVO’s geloot, maar voor mij was dit de eerste keer in zo’n groot stadion. Heel jammer dat er geen publiek bij mocht zijn. Maar goed, ik heb met twee jaar verlengd, dus wie weet gebeurt dat alsnog in die komende twee jaar”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD