dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlClubsASWHUitblinker Doesburg (ASWH) na zege op ONS Sneek: 'Het was een mooie...

Uitblinker Doesburg (ASWH) na zege op ONS Sneek: ‘Het was een mooie wedstrijd’

Kyle Doesburg was zaterdagmiddag de grote man aan de zijde van ASWH dat een overwinning wist te boeken op ONS Sneek (4-1). De aanvaller, die betrokken was bij alle vier doelpunten van zijn club, keek vanzelfsprekend met een uitermate tevreden gevoel terug op het treffen met de Friese tegenstrever.

Goed uitgespeeld
,,Over het algemeen was het een goede wedstrijd van onze kant. We domineerden eigenlijk de hele wedstrijd al probeerde Sneek bij vlagen ook te voetballen. In het begin van de wedstrijd kwamen we goed weg bij een corner en ze scoorden halverwege de eerste helft bij hun eerste echte kans. Dat was toen echt tegen de verhouding in omdat wij op dat moment al enkele mooie kansen hadden gecreëerd. We bleven door voetballen en kwamen via een strafschop op gelijke hoogte. Na de rust hebben we de wedstrijd naar ons toegetrokken. We speelden aanvallend en het plan was om de tegenstander vroeg onder druk te zetten. Dat zorgde ervoor dat we veel ballen op het middenveld konden veroveren. Na de 2-1 van mezelf, na een goede steekpass van De Lange, hebben we het goed uitgespeeld. Het was een mooie wedstrijd van het team en voor mezelf natuurlijk ook lekker, een penalty, twee keer een assist en een treffer”, aldus Doesburg tegenover Voetbal247.

Wisselvallig
ASWH bezet momenteel de tiende plaats in de Derde Divisie, de ploeg verloor slechts drie wedstrijden dit seizoen.  ,,Het is te wisselvallig. Ik vind dat we gezien ons spel misschien wel iets hoger zouden moeten staan dan nu het geval is, maar dat is voetbal. We hebben punten verloren in wedstrijden waarin je had moeten winnen, maar we hebben ook punten gepakt in wedstrijden die we minder speelden. Ik hoop dat een wedstrijd zoals nu tegen Sneek er voor kan zorgen dat we de stijgende lijn pakken. We hebben nu zes wedstrijden niet verloren, alleen moeten we proberen de vele gelijke spelen naar ons toe zien te trekken. Persoonlijk gezien mag ik niet klagen. Ik speel iedere wedstrijd, als invaller of in de basis en pak mijn doelpunten en assists mee. Ik probeer belangrijk te zijn voor het team. Natuurlijk wil ik meer minuten en meer doelpunten, maar als ik kijk naar mijn cijfers en in het achterhoofd houdend dat ik van een niveau lager kom, mag ik niet klagen.”

Doelstelling
“De doelstelling als team is nu zo snel weer naar boven klimmen op de ranglijst. Wellicht dat we dan onze doelstellingen kunnen aanpassen en concreet maken maar voor nu is dat het belangrijkste. Persoonlijk wil ik belangrijk zijn voor het team en doelpunten maken natuurlijk”, besluit Doesburg.

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD