Volg ons

Uitgelicht

EK verplaatst naar 2021

EK verplaatst naar 2021

UPDATE: De UEFA heeft in samenspraak met de nationale bonden besloten het EK te verplaatsen naar de zomer van 2021. Er zal dan gespeeld worden in de periode van 11 juni tot 11 juli. Het toernooi blijft qua opzet hetzelfde, ook de gekochte tickets blijven geldig.

Oorspronkelijk bericht 17 maart:
De UEFA vergadert vandaag met alle sportbonden en ‘stakeholders’ over het verplaatsen van het EK, gepland voor deze zomer, naar 2021. De Europese voetbalbond zou, zo meldt The Athletic, echter een eis stellen dat het daarvoor een compensatie wil ontvangen van 300 miljoen euro, te betalen door clubs en nationale bonden.

Die compensatie zou nodig zijn vanwege de kosten die de UEFA moet maken voor het verplaatsen van het EK. Het voorstel zal vandaag aan de clubs en bonden worden gedaan tijdens het overleg. Die zijn mogelijk genegen om in te stemmen, omdat daarmee de kans wordt vergroot dat de nationale competities kunnen worden afgemaakt. De EK-periode, die zou lopen in juni en juli, zou benut kunnen worden om mogelijk alsnog de competitie uit te spelen. Probleem daarbij is wel dat veel contracten van spelers en trainers lopen tot 30 juni.

Indien besloten wordt tot verplaatsing van het EK, dan zal ook al op korte termijn een nieuw speelschema gemaakt worden. De Johan Cruijff Arena (foto) in Amsterdam is één van de 12 speelsteden en kreeg 4 duels toegewezen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht