woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagUDI'19 haalt veelbesproken Tuithof via omweg terug

UDI’19 haalt veelbesproken Tuithof via omweg terug

UDI’19 heeft de selectie een kleine twee weken voor de start van de Derde Divisie Zondag nog weten uit te breiden. Anwar Tuithof zal nameljik na afwezigheid van een aantal seizoenen terugkeren in Uden. Hij zou dit seizoen eigenlijk voor OSS’20 gaan spelen, maar zag daar vanaf

Had warm bad verwacht

Tuithof speelde in het verleden al twee seizoenen voor het eerste elftal van UDI’19, nadat hij in de jeugd van de club speelde. De aanvaller speelde vervolgens voor Schijndel en TOP in Oss. Afgelopen seizoen was hij goed voor veel doelpunten bij de degradant uit de Zondag Hoofdklasse B, waardoor er veel belangstelling voor hem was. OJC Rosmalen en UDI’19 grepen mis, want Tuithof koos voor OSS’20. Deze zomer speelde de 24-jarige aanvaller in de Verenigde Staten voor Dayton Dutch Lions en bij terugkeer waren zijn plannen gewijzigd. “Toen ik echter mee ging trainen toen kreeg ik een ander gevoel. Ik kan dat niet precies uitleggen, ik had een warm bad verwacht maar het was toch anders. En daar kan O.S.S. niks aan doen hè, het is een mooie club. Toen ik daar rondliep kon ik me echter niet voorstellen dat ik het er jaren zou volhouden en dat was nu juist de bedoeling”, vertelde Tuithof tegenover KlikSport.

Speelt het oneerlijk

De gang van zaken viel bij trainer Maarten van Vugt verkeerd, die stevig uithaalde bij het regionale medium. “Anwar speelt het oneerlijk, dit heb ik zelden op deze manier zo meegemaakt in al die vele jaren dat ik al trainer ben. Zelf heb ik het idee dat hij gewoon naar UDI’19 wil. Als dat zo is moet hij dat gewoon eerlijk zeggen en dan kunnen we daar als grote mensen over praten. Om het op deze manier te spelen, manipuleren, vind ik echt erg teleurstellend.” Qua clubkeuze heeft Van Vugt in ieder geval gelijk gehad, want de 24-jarige Tuithof keert nu dus inderdaad terug bij UDI’19. Door zijn trip in de Verenigde Staten had hij tot 31 augustus de tijd om over te stappen. Zijn overschrijving is volgens de club uit Uden inmiddels afgerond.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD