zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTwisker wilde opstappen: "Kon het me niet permitteren"

Twisker wilde opstappen: “Kon het me niet permitteren”

Jochem Twisker kijkt met zeer gemengde gevoelens terug op zijn periode bij Spakenburg. De laatste drie jaar was hij hoofdtrainer, met één titel en plaatsing voor de Tweede Divisie. Het afgelopen half jaar was het echter weer eens erg onrustig bij de Blauwen. “Die periode heeft toch wel een deel van mijn periode bij Spakenburg overschaduwd”, zo vertelt Twisker in een interview in de Gooi en Eemlander.

Baas in kleedkamer was er niet meer

“Vorig seizoen eindigden we als tweede en de vertrekkende Niek Ripson waarschuwde me toen al dat de spelersgroep dit seizoen wel eens uit elkaar zou kunnen gaan vallen. We hebben hard gewerkt om dat te voorkomen, en er kwamen ook andere spelers bij, wat een nieuwe dynamiek kan geven, maar het is toch gebeurd.” Met het vertrek van Ripson verdween de leider van de groep. “Normaal gesproken wordt zo’n gat automatisch ingevuld, dat is een natuurlijk proces. We hoopten dat Ismo Vorstermans zijn rol zou overnemen. Technisch en tactisch lukte dat wel, maar buiten het veld was hij wat ingetogener. Een baas in de kleedkamer was er niet meer.”

Ging al snel weer mis

Na een wisselvallig eerste half jaar, waarin Spakenburg nog wel bovenin stond, volgde een gesprek op het trainingskamp. “Na die praatsessie speelden we bij de competitiehervatting Kozakken Boys helemaal aan gort, maar het ging al snel weer mis. Ik heb zelfkritiek, dus ik ben elke week nagegaan of ik zelf iets fout deed. En natuurlijk zal ik dingen niet goed hebben gedaan. Daarnaast denk ik dat deze selectie, waar iedereen zich vóór het begin van het seizoen de vingers bij aflikte, niet alles heeft gegeven. Ik zou iedere speler afzonderlijk zo meenemen naar een nieuwe club, maar nooit meer deze jongens sámen.”

Niet meer gedekt door de clubleiding

Zo bleek het op papier gouden koppel Kees Tol en Danny van den Meiracker niet te functioneren. Na de nederlaag tegen Barendrecht ging het echt mis, zo geeft Twisker aan in de Gooi en Eemlander. “Ja, ik wilde mensen op de bank gaan zetten, maar na overleg met de totale staf en de tc werd besloten om boetes uit te delen. Die boetes werden deels teruggedraaid door de tc. Op dat moment voelde ik me niet gedekt door de clubleiding. Ik heb erover gedacht om te stoppen, maar ik zeg je eerlijk: dat kon ik me financieel niet permitteren. Het zou toch vijf maanden salaris hebben gekost. Half maart, na de nederlaag tegen GVVV, was ik er écht klaar mee. Meteen na de wedstrijd heb ik het hoofd van de tc, Jan van Diermen, een appje gestuurd dat ik wilde praten. Ik wilde hem zeggen dat ik ermee ophield. Hij heeft me gezegd dat ik het seizoen gewoon moest afmaken, wilde me niet laten gaan. Dat heb ik toen gedaan, hoewel de lol er wél af was natuurlijk.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD