Volg ons
Jochem Twisker

Derde Divisie Zondag

Twisker: “Sprankelende is er vanaf, maar geen paniek in de tent”

Twisker: “Sprankelende is er vanaf, maar geen paniek in de tent”

De Dijk leek afgelopen najaar winterbanden te moeten bevestigen voor de platte kar waarmee het de titel in de Derde Divisie zou willen vieren, maar door twee nederlagen op rij is de spanning in de competitie weer volledig terug. De Dijk-coach Jochem Twisker blijft echter rustig.

Aanwijsbare redenen

“We voetballen al een tijdje wat minder”, analyseert Twisker tegenover TweedeDivisie.org. “Het sprankelende is er een beetje af. Daar zijn best wat aanwijsbare redenen voor. Het is zaak om als staf te kijken wat het elftal nu nodig heeft, maar van paniek is zeker geen sprake.”

Iedere spits ter wereld kent deze periodes

De voormalig coach van Spakenburg noemt onder meer een iets andere bezetting van verdediging en middenveld, waardoor het aanvalsspel minder soepel loopt, als gevolg van blessures en schorsingen als aanleiding voor de mindere resultaten. “Maar ook Dennis Kaars schiet ze er nu even net iets minder makkelijk in dat in het begin van het seizoen. Hij had afgelopen zondag de 3-2 op zijn schoen, een bal die hij een paar maanden geleden er zonder twijfel in had geschoten. Maar dat neem ik hem niet kwalijk, elke spits ter wereld kent soms periodes waarin het wat minder makkelijk gaat.” De Dijk verloor zondag van Juliana ’31: “De eerste helft was echt heel erg slecht, dat had ik dit seizoen nog niet eerder zo gezien. Bij de 2-2 waren we op jacht naar de winst, maar viel de bal vanuit het niets bij ons binnen. Laat het een ‘wake up call’ zijn voor ons.”

Verder met deze groep

Twisker verlengde onlangs zijn contract bij de ploeg uit Amsterdam-Noord, die de ambitie heeft om volgend seizoen in de Tweede Divisie te spelen: “Dat willen we grotendeels met deze groep doen. Veel jongens hebben ervaring op dat niveau, maar we zullen wel elke week aan de bak moeten, want je ziet dat in de Tweede Divisie op Jong AZ na alle ploegen eigenlijk van elkaar kunnen winnen. Ik heb niet de illusie dat wij zomaar fluitend door de Tweede Divisie zullen wandelen.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag