dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagTwisker prijst visie De Dijk: 'Meer dan ambitieus eerste elftal'

Twisker prijst visie De Dijk: ‘Meer dan ambitieus eerste elftal’

ASV De Dijk wil allesbehalve een eendagsvlieg zijn in de Tweede Divisie. De club uit Amsterdam-Noord zette haar ambities kracht bij door Abderrahim Loukili vast te leggen. Bovendien is Jack Tuyp in beeld om Dennis Kaars op te volgen, die naar FC Den Bosch vertrekt: “Daar mag Dennis laten zien dat hij ook een treedje hoger zijn doelpunten kan maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij het gaat redden”, stelt coach Jochem Twisker in de Telegraaf.

Hele lieve jongen

De voormalig Spakenburg-coach prijst bovendien zijn andere aanvaller Nabil El Gourari: “Nabil had het stempel een moeilijke jongen te zijn, maar eigenlijk is het een hele lieve jongen en een geweldige voetballer. Alleen wil hij nog wel eens wat te veel ouwehoeren in het veld, maar ook daarin is hij wijzer geworden.” De Dijk speurt naast een opvolger voor Kaars ook nog naar een verdediger en een keeper.

Rol van Braspenning

Die zoektocht komt grotendeels op het conto van Heino Braspenning, zowel hoofdsponsor als grotendeels verantwoordelijk voor de selectiesamenstelling van het eerste elftal. Twisker prijst het werk van Braspenning, die grote ambities heeft met De Dijk: “Op elk niveau zie je dat clubs moeite hebben om een selectie samen te stellen die ook daadwerkelijk resultaat haalt, maar Heino slaagt er jaar in, jaar uit in. Dat is geen toeval, dat is visie. Hij heeft er kijk op, steekt er ongelofelijk veel tijd in en heeft een enorm netwerk. En dat allemaal naast zijn drukke werkzaamheden bij zijn bedrijven. Daar heb ik heel veel respect voor.” Bovendien, zo benadrukt de Bussummer, is De Dijk veel meer dan alleen een ambitieus eerste elftal: ,,Veel jeugdteams spelen ook op serieus niveau en daarbij is het de doelstelling om ook vanuit de jeugdopleiding spelers door te laten stromen naar het eerste.”

Goed meedoen in Tweede Divisie

Twisker verwacht dat De Dijk ook in de Tweede Divisie goed mee kan: “Qua individuele kwaliteiten denk ik dat we goed meekunnen op dit niveau, maar het gaat er ook om wat je mentaal en fysiek kunt brengen, hoeveel energie je bereid bent in een wedstrijd te stoppen en op tactisch gebied zullen we meer uitgedaagd worden. Ik verheug me daarop, zoals ik ook uitkijk naar de ambiance bij de clubs die we straks tegenkomen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD