Volg ons
Jochem Twisker

Derde Divisie Zondag

Twisker prijst visie De Dijk: ‘Meer dan ambitieus eerste elftal’

Twisker prijst visie De Dijk: ‘Meer dan ambitieus eerste elftal’

ASV De Dijk wil allesbehalve een eendagsvlieg zijn in de Tweede Divisie. De club uit Amsterdam-Noord zette haar ambities kracht bij door Abderrahim Loukili vast te leggen. Bovendien is Jack Tuyp in beeld om Dennis Kaars op te volgen, die naar FC Den Bosch vertrekt: “Daar mag Dennis laten zien dat hij ook een treedje hoger zijn doelpunten kan maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij het gaat redden”, stelt coach Jochem Twisker in de Telegraaf.

Hele lieve jongen

De voormalig Spakenburg-coach prijst bovendien zijn andere aanvaller Nabil El Gourari: “Nabil had het stempel een moeilijke jongen te zijn, maar eigenlijk is het een hele lieve jongen en een geweldige voetballer. Alleen wil hij nog wel eens wat te veel ouwehoeren in het veld, maar ook daarin is hij wijzer geworden.” De Dijk speurt naast een opvolger voor Kaars ook nog naar een verdediger en een keeper.

Rol van Braspenning

Die zoektocht komt grotendeels op het conto van Heino Braspenning, zowel hoofdsponsor als grotendeels verantwoordelijk voor de selectiesamenstelling van het eerste elftal. Twisker prijst het werk van Braspenning, die grote ambities heeft met De Dijk: “Op elk niveau zie je dat clubs moeite hebben om een selectie samen te stellen die ook daadwerkelijk resultaat haalt, maar Heino slaagt er jaar in, jaar uit in. Dat is geen toeval, dat is visie. Hij heeft er kijk op, steekt er ongelofelijk veel tijd in en heeft een enorm netwerk. En dat allemaal naast zijn drukke werkzaamheden bij zijn bedrijven. Daar heb ik heel veel respect voor.” Bovendien, zo benadrukt de Bussummer, is De Dijk veel meer dan alleen een ambitieus eerste elftal: ,,Veel jeugdteams spelen ook op serieus niveau en daarbij is het de doelstelling om ook vanuit de jeugdopleiding spelers door te laten stromen naar het eerste.”

Goed meedoen in Tweede Divisie

Twisker verwacht dat De Dijk ook in de Tweede Divisie goed mee kan: “Qua individuele kwaliteiten denk ik dat we goed meekunnen op dit niveau, maar het gaat er ook om wat je mentaal en fysiek kunt brengen, hoeveel energie je bereid bent in een wedstrijd te stoppen en op tactisch gebied zullen we meer uitgedaagd worden. Ik verheug me daarop, zoals ik ook uitkijk naar de ambiance bij de clubs die we straks tegenkomen.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag