zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTwisker na degradatie: 'Het is een ongelijke strijd gebleken'

Twisker na degradatie: ‘Het is een ongelijke strijd gebleken’

Voor De Dijk viel zondag het doek. Na een turbulent jaar zakt de Amsterdamse club af naar de Derde Divisie. Na afloop heerste er vooral berusting bij de uitkomst.

Al in november gedegradeerd
,,Je zou kunnen zeggen dat we in feite al eind november gedegradeerd zijn, al gaat dat misschien wat ver. Het is een ongelijke strijd gebleken met deze uitgedunde selectie”, sprak trainer Jochem Twisker in gesprek met De Telegraaf, verwijzend naar de geëscaleerde breuk met hoofdsponsor en geldschieter Heino Braspenning. ,,We hebben er ook na alle gebeurtenissen eerder dit seizoen alles aan gedaan en ook tegen VVSB bleef het team tot in blessuretijd op jacht naar de gelijkmaker, ook al wisten de spelers dat alleen winst voldoende was. De realiteit is echter dat deze wedstrijd onze tweede seizoenshelft wel samenvat: we voetballen goed mee, maar wat wij niet kunnen brengen ‘in de zestien’, kan de tegenstander wel.”

Eergevoel
Harry Zwarthoed, komend seizoen terugkerend naar Volendam, denkt dat het voor De Dijk niet eens zo verkeerd is om een niveau lager te gaan spelen: ,,Ik denk niet dat dit een aderlating is voor de club. Niemand is gebaat wanneer De Dijk volgend seizoen met 25 nieuwe spelers in de Tweede Divisie zou spelen. Daardoor was er voor ons als selectie weinig druk, behalve dan ons eergevoel. Daarbij vind ik dat we eigenlijk alleen tegen Kozakken Boys en Barendrecht echt zijn weggespeeld, maar verder goed tegenstand hebben geboden.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD