dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTwisker: 'De Dijk verkeert in vreemde situatie'

Twisker: ‘De Dijk verkeert in vreemde situatie’

Voorafgaand aan het seizoen werd er reikhalzend uitgekeken naar het feit dat Amsterdam eindelijk weer een stadsderby op het hoogste amateurniveau heeft. Nu de eerste competitie-ontmoeting echter aanstaande is, hebben zowel AFC als DE Dijk hele andere zorgen dan zich druk te maken om de ‘eer van de hoofdstad.’

Kopzorgen
„Of de derby tegen AFC een beetje leeft”, herhaalt coach Jochem Twisker de vraag terwijl een beetje in de lach schiet. „Laat ik zeggen dat ik blij ben dat we deze week weer gewoon getraind hebben. De club verkeert in een vreemde situatie”, constateert hij in De Telegraaf.

Dure punten
Evengoed is het duel voor beide clubs wel belangrijk met het oog op de ranglijst: ,,Duidelijk is dat het voor ons vooral zaak is om weg te blijven uit de onderste regionen. We hebben al onnodige nederlagen geleden tegen clubs als TEC en FC Lisse die onder ons staan, dan zou een verlies tegen AFC duur puntenverlies zijn.” Hoewel AFC allesbehalve in blakende vorm steekt, is Twisker er niet helemaal gerust op: „Laat ik het zo zeggen: wij spelen altijd voor de winst, maar tegen ons heeft elke club dit seizoen ook altijd een kans”, besluit hij, verwijzend naar de grote grilligheid van zijn ploeg dit seizoen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD