donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseASV De DijkTwisker: 'Als we minder hadden lopen klootviolen, was het eerder beslist'

Twisker: ‘Als we minder hadden lopen klootviolen, was het eerder beslist’

De Dijk boekte zaterdag alweer haar derde belangrijke zege van het seizoen. Na eerst AFC uit de beker te hebben geknikkerd en op miraculeuze wijze van VVSB te hebben gewonnen, werd ook Jong Sparta aan de zegekar gebonden. De Amsterdammers hadden het duel eigenlijk voor rust al kunnen beslissen.

Klootviolen
„Als we daar wat minder hadden lopen klootviolen in de afronding, hadden we ze al eerder al op de knieën gehad want we waren heer en meester voor rust”, sprak coach Jochem Twisker tegenover De Telegraaf. De Dijk werd geholpen door een rode kaart voor Bradley Martis en zag Tim Ruder de winnende goal maken.

Troeven op tafel
De Dijk speelt inmiddels iets minder offensief dan in de voorbereiding. „In de voorbereiding hebben we geprobeerd te spelen met een zeer aanvallende speelstijl, waarin zowel Loukili, ’Pietje’ (Nabil El Gourari, JG.) en Tuyp speelden. Dat wilde ik graag zien, omdat ik in een wedstrijd liefst zoveel mogelijk ’troeven’ op tafel leg. Het bleek echter dat we daarmee defensief kwetsbaar zijn, dus hebben we het spelconcept iets aangepast en start er nu één troef op de bank”, besluit Twisker.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD