maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTweetal Kozakken Boys opgeroepen voor Curaçao

Tweetal Kozakken Boys opgeroepen voor Curaçao

Quentin Jakoba en Juriën Gaari (foto) zijn opgeroepen voor de nationale ploeg van Curaçao. De spelers van Kozakken Boys ontvingen van bondscoach Remko Bicentini een uitnodiging om het met Curacao op te nemen tegen Antigua en Barbuda en Puerto Rico.

Mogelijk debuut als international

Jakoba en Gaari kwamen allebei nog nooit uit voor Curaçao. De verdedigers van de Tweede Divisionist kunnen dus debuteren als international tijdens de komende interlandperiode. De eerste mogelijkheid dient zich aan op 6 oktober. Curacao speelt dan thuis tegen Antigua en Barbuda. Mochten er dan geen speelminuten inzitten voor Jakoba en Gaari, dan krijgen zij een kleine week later een nieuwe kans. Op 12 oktober neemt de formatie van bondscoach Bicentini het namelijk op tegen Puerto Rico. De inzet van de interlands is plaatsing voor de Caribbean Cup. De winnaar van het drieluik komt in 2017 uit op de Caribbean Cup.

Spelers missen De Treffers-uit

Voor Kozakken Boys heeft de selectie van Jakoba en Gaari voor Curaçao ook een keerzijde. Trainer Danny Buijs moet het duo nu namelijk missen als Kozakken Boys het opneemt tegen De Treffers. De amateurcompetities gaan immers gewoon door tijdens de interlandperiode. Overigens mist Buijs Gaari nog langer. Ook als hij is teruggekeerd uit Curaçao is de verdediger nog niet inzetbaar. Gaari kreeg zaterdag tegen Barendrecht (2-0-nederlaag, red.) een rode kaart en ontving hiervoor een schikkingsvoorstel van drie duels schorsing van de KNVB. Het is nog niet bekend of Kozakken Boys en Gaari akkoord gaan met het schikkingsvoorstel.

Ook  Shanon Carmelia (IJsselmeervogels) opgeroepen

Naast de twee spelers uit Tweede Divisie is er ook een voetballer uit de Derde Divisie Zaterdag opgeroepen door bondscoach Bicentini. Shanon Carmelia van IJsselmeervogels is eveneens opgenomen in de selectie van Curaçao. De rechtervleugelverdediger kwam al vaker uit voor Curaçao. In 2011 maakte hij zijn debuut als international. Carmelia mist vanwege de interlands in ieder geval de wedstrijd van aankomend weekend, als IJsselmeervogels tegen Jong Almere City speelt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD