Home Competities Hoofdklasse Tweede Noordelijke alternatieve competitie in de maak

Tweede Noordelijke alternatieve competitie in de maak

Nadat de afgelopen weken in meerdere regio’s alternatieve competities en toernooien werden aangekondigd voor het geval er een streep door het huidige amateurseizoen zou gaan, voegde woensdagavond ook een tweede Friese competitie zich in dit rijtje. Dat valt te lezen op de website van zaterdaghoofdklasser Buitenpost.

- Advertentie -

Naast Buitenpost zullen ook eersteklassers Blauw Wit ’34, Broekster Boys, FC Burgum, Drachtster Boys en Leeuwarder Zwaluwen deelnemen aan de competitie. De verenigingen zullen, in mei en juni, een volledige competitie afwerken, met zowel de hoofdmacht als de tweede elftallen. Buitenpost benadrukt op de website dat de competitie alleen doorgang kan vinden als de huidige corona-maatregelen uiterlijk begin april worden versoepelt.

Eerder kondigden onder meer de regio’s Rijnmond, Utrecht, de Bollenstreek, de Veluwe, Drenthe/Groningen en Oost-Nederland/Flevoland al aan met een eigen, alternatieve competitie te komen, mocht de KNVB besluiten de reguliere competities te beëindigen. Ook Harkemase Boys, ONS Sneek, Sneek Wit Zwart, ACV, Oranje Nassau en Be Quick 1887 maakten al plannen voor een noordelijke competitie.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES