Volg ons

Tweede Divisie

Tweede Divisie: wie zakt er door het ijs?

Tweede Divisie: wie zakt er door het ijs?

Nederland had lange tijd het idee dat dit jaar Koning Winterslaap de honneurs waarnam, maar juist op het moment dat we het meest verlangen naar een paar goede zonnestralen en een stijgende temperatuur komt Koning Winter alsnog even langs. Om alle weer-cliche’s voor de korte termijn gelijk maar af te vinken: en dan moet maart ook zijn staart nog roeren. Met een duel tussen de twee teams die momenteel het best draaien, een echte amateurklassieker en een degradatiekraker op het menu, zou het voetbal in de Tweede Divisie zomaar eens kunnen fungeren als de warme kachel, die we allemaal zo nodig hebben.

Prooi
Allereerst maar eens kijken naar de titelstrijd. Daarin lijkt er bij Katwijk steeds een beetje meer zand in de motor te lopen. Recentelijk gaf nieuwbakken hoofcoach Jack van den Berg in diverse media aan dat hij nog lang niet alle ins en outs van zijn selectie kent en dat zijn ploeg niet in topvorm steekt. Met een uitwedstrijd tegen FC Lienden op het programma is dat geen geruststellende combinatie voor de Oranjehemden. Wellicht schiet een oud-speler van de Krombewoners te hulp. Jack Honsbeek draait geweldig met zijn VVSB en zij sturen de bus richting Werkendam. Hoewel jager Kozakken Boys een thuiswedstrijd speelt, wacht ook hen een horde waarover je zomaar kan struikelen. De druk ligt ook dit weekend weer bij ‘prooi’ vv Katwijk, maar ook de jager kan zich geen misstappen veroorloven.

Bevriende trainers
FOX Sports heeft besloten de ‘derby’ tussen Barendrecht en Jong Sparta uit te zenden, waar een heuse amateurklassieker ook tot de mogelijkheden behoorde. Rijnsburgse Boys kende een sterke eerste seizoenshelft, maar na de jaarwisseling stromen de punten wat moeizamer richting Middelmors. Nu IJsselmeervogels het gaatje naar onderen wel heeft geslagen, kan de recordkampioen misschien nog wel verder naar boven kijken. De Uien zijn dan één van de eerste mogelijke slachtoffers. Als de Rooien het onderlinge treffen op de Westmaat weten te winnen, is het gat tussen de twee Traditionsvereine nog slechts 1 punt. Het is bovendien het treffen tussen twee bevriende trainers: Willem Leushuis en Pieter Mulders (foto)

Het kan verkeren
Met 6 ploegen in acute degradatienood kan de wekelijkse Kelderkraker natuurlijk ook niet ontbreken. Deze week is de eer aan Achilles ’29 en De Dijk. Met name voor de Groesbekers is dit een wedstijd die het verschil kan gaan maken tussen de mogelijkheid open houden om zich in de reguliere competitie nog veilig te spelen en een voorwaardelijke veroordeling tot minimaal nacompetitie. Het gat tussen de nummer laatst en nummer 15 De Dijk bedraagt nu 4 punten. Wie had dat een half jaar geleden gedacht, toen beide ambitieuze clubs nog openlijk droomden over de stap naar de Jupiler League? Het kan verkeren. Als Koning Winter geen roet in het Groesbeekse eten gooit is Achilles ’29 – De Dijk (zaterdag 18.00 uur) het slotakkoord van speelronde 23.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie