zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Het niveau waar ze thuishoren

VOORBESCHOUWING | Tweede Divisie: Het niveau waar ze thuishoren

De kop is eraf en na speelronde 1 voldeden de titelkandidaten IJsselmeervogels en Katwijk aan de verwachtingen. Titelhouder AFC verloor op eigen veld twee punten tegen GVVV. Zoekend naar een rode draad voor de tweede speelronde doemt één voetbalcliché op uit de mist: spelen op het niveau waar ze thuishoren.

Van zowel Quick Boys als Sparta werd jarenlang gezegd dat ze op het hoogste niveau thuishoren. Beide clubs hebben dit inmiddels ook voor elkaar. Sparta kon vorig weekend zelfs koploper worden van de Eredivisie. Quick Boys opende de rentree op het hoogste niveau met een remise tegen een andere club die op het hoogste niveau thuishoort, Noordwijk. Deze speelronde gaan de Blauw Witten op bezoek bij de beloften van Sparta op Het Kasteel.

Waar Quick Boys de oudste profclub van Nederland bezoekt, krijgt Noordwijk bezoek van de oudste club van Nederland, Koninklijke HFC. GVVV ontvangt na het verrassende gelijkspel op Goed Genoeg Rijnsburgse Boys in eigen huis. Voor trainer Niek Oosterlee is het weerzien met zijn oude club niets nieuws, Wesley Goeman maakt het voor het in het shirt van GVVV mee, evenals Damiano Schet, die ook een verleden heeft bij de Uien. HHC Hardenberg en Scheveningen zoeken op De Boshoek naar revanche voor het verlies in de eerste speelronde.

Voor we de rode draad oppakken bij de laatste twee duels, kijken we nog even naar drie affiches met een verhaal. Zo is Katwijk – ASWH voor het laatst gespeeld in 2015. Het was voor de Krombewoners de kampioenswedstrijd in de Hoofdklasse B. Na een 1-1 gelijkspel keerde Katwijk, na één seizoen, weer terug in de Topklasse. De Treffers – Kozakken Boys ging twee seizoenen geleden de boeken in als de wedstrijd van Niels Kornelis (foto) en de bevestiging dat het dubbele programma tijdens Pasen funest kan zijn in de strijd om de titel. Door een late gelijkmaker van de goalie van De Treffers verloor Kozakken Boys op Tweede paasdag twee dure punten en moesten de Werkendammers de titel op de laatste speeldag aan Katwijk laten. Het laatste duel is er eentje tussen twee promovendi, twee clubs met een oranje shirt, twee clubs die afgelopen seizoen in de Derde Divisie Zondag uitkwamen en twee clubs die hun eerste wedstrijd wonnen. Voldoende raakvlakken dus in de wedstrijd tussen TEC en Jong Volendam.

Op de Westmaat maakt het in principe niet uit welke van de twee ingangen je neemt, als je op zoek bent naar een club die vindt dat ze in de absolute top thuishoren. Zowel Rood als Blauw spelen tegen een club die afgelopen seizoen op één van de plekken eindigde, waar zij een claim op doen. Spakenburg speelt op het eigen sportpark en onder toeziend oog van de camera’s van FOX Sports tegen regerend kampioen AFC. De Vogels brengen een bezoekje aan de nummer twee van afgelopen seizoen, Excelsior Maassluis. De Tricolores kregen aan De Dijk in Volendam een flinke tik op de neus te verwerken en zullen zich willen revancheren voor die gevoelige nederlaag. IJsselmeervogels had de nodige moeite met Jong Sparta, maar deed wel wat nodig was om aan te tonen dat zij terug zijn op het niveau, waarop zij vinden dat ze thuishoren.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD