Volg ons

Tweede Divisie

Tweede Divisie | Spakenburg revancheert zich tegen Katwijk, Kozakken Boys terug in subtop

Tweede Divisie | Spakenburg revancheert zich tegen Katwijk, Kozakken Boys terug in subtop

Spakenburg heeft zich knap gerevancheerd voor de smadelijke 5-0 nederlaag tegen Scheveningen. De Blauwen, nog altijd onder leiding van interim-coach Chris de Graaf, versloegen Katwijk met 4-2. Kozakken Boys deed goede zaken door met 1-2 te winnen bij Jong FC Volendam.

Op de Westmaat was het Katwijk dat aanvankelijk de lakens uitdeelde. Nadat Spakenburg eerst nog was gewaarschuwd met een bal op de lat, was het kort daarna wel raak via Mike van den Ban: 0-1. Spakenburg knokte zich wel terug via Koos Werkman en zag Jordi Bitter zelfs de 2-1 maken. Vlak voor het rustsignaal scoorde Joey Jongman de 2-2, al had de middenvelder van Katwijk voor rust al wel drie keer kunnen scoren en verzuimde de ploeg van Jan Zoutman dan ook haar overwicht voor rust om te zetten in meer doelpunten. Na de pauze scoorde Mahjid Ghaddari zijn eerste goal voor Spakenburg en maakte Bitter de bevrijdende 4-2 in een fase dat Katwijk druk zette om de gelijkmaker te forceren.

GVVV pakte op Panhuis tegen ASWH drie belangrijke punten en drukte daarmee de formatie uit Hendrik Ido Ambacht dieper in de zorgen. Wederom was een belangrijke rol weggelegd voor Berry Powel, die al vroeg de 1-0 maakte. Na rust verdubbelde Jeremy de Graaf de marge naar 2-0 en het werd ook nog 3-0 voor de Veenendaalers, al was niet helemaal duidelijk wie daarbij de bal als laatste raakte. Het was de eerste thuiszege voor de Blauwen, die daarmee wat afstand nemen van de gevarenzone.

In het KRAS stadion maakte Jong FC Volendam aanvankelijk het spel tegen Kozakken Boys. Het zag Mike Eerdhuijzen dan ook na twintig minuten spelen de lat raken uit een vrije trap. Tien minuten later was het echter wel raak aan de andere kant. Kay Tejan, voormalig FC Volendam-speler, bediende Tyrone Conraad (foto), die de 0-1 binnenknikte. Het antwoord van de ploeg van Berry Smit duurde niet lang. Kevin van Gasteren maakte vanuit de tweede lijn met een vlammend schot gelijk. Twintig minuten voor tijd scoorde Kozakken Boys de beslissende treffer. Wederom was Tejan de aangever en nu was Yassin Ouja de afmaker.

Jong Sparta en Scheveningen wisten op het Kasteel niet te scoren. De ploeg van John Blok speelde het laatste half uur met een man minder door een rode kaart voor Samir El Moussaoui.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie