maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDe Tweede Divisie prognose van... jullie!

De Tweede Divisie prognose van… jullie!

Kozakken Boys wordt kampioen in het eerste jaar van de Tweede Divisie. Dat is tenminste de prognose van de bezoekers van TweedeDivisie.org. In de week voorafgaand aan de start van het seizoen lieten we prominenten aan het woord over hun verwachtingen en vroegen we jullie om ook een voorspelling te wagen. Dat deden jullie massaal.

Kozakken Boys en Katwijk met stip bovenaan

Voor het kampioenschap blijkt Kozakken Boys de gedoodverfde favoriet. Liefst 32,5% van de deelnemers noteerden de club uit Werkendam op de eerste plaats. Katwijk volgde met 16,9% op een tweede plaats, gevolgd door Spakenburg, Jong Vitesse (beiden 11%) en Jong AZ (10,5%). Regerend landskampioen Excelsior Maassluis plaatste zichzelf als outsider en dat kwam ook uit de bus bij de prognoses. 7,2% van de deelnemers gelooft in titelprolongatie voor de Tricolores.

Degradatiegevaar UNA en FC Twente

Onderin steken er twee clubs ‘bovenuit’ als het gaat om de te verwachten degradanten. Zowel Jong FC Twente als UNA worden gezien als de absolute degradanten. Maar liefst 56,5 procent van de deelnemers verwacht UNA op één van de twee rechtstreekse degradatieplaatsen, waarvan 32,9% zelfs als hekkensluiter. Volgens 42,6% van de bezoekers is FC Twente de andere degradant. Bij de clubs die in de worden ingeschaald op de promotie-degradatieplaatsen komen we toch wel verrassend de bekerstuntploeg VVSB (22,3%) en GVVV (19,8) tegen. Het behoorlijk leeggeplukte Koninklijke HFC (22,8%) wordt net zoals en TEC (20,7%) als eerste genoteerd voor de play-offplaatsen.

En nu maar afwachten hoeveel ‘verstand’ we er met z’n allen van hebben. Aan het einde van het seizoen pakken we alle invulde lijsten erbij om te zien wie de de beste voorspelling heeft ingevuld.

De eindstand van de Tweede Divisie volgens de bezoekers van TweedeDivisie.org ziet er als volgt uit:

1.Kozakken Boys
2.Katwijk
3.Jong Vitesse
4.Spakenburg
5.Jong AZ
6.FC Lienden
7.HHC Hardenberg
8.De Treffers
9.Barendrecht
10.AFC
11.Excelsior Maassluis
12.Jong Sparta
13.GVVV
14.VVSB
15.Koninklijke HFC
16.TEC
17.Jong FC Twente
18.UNA

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD