zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDe Tweede Divisie-prognose van... Mark van Rijswijk

De Tweede Divisie-prognose van… Mark van Rijswijk

In de week voor de start van de Tweede Divisie laten we prominente journalisten aan het woord over hun verwachtingen op het nieuwe seizoen. Wie wordt er kampioen, wie valt er tegen, wie wordt de verrassing, wat gaan de beloftenteams doen en wat zal het effect zijn van de verplichte promotie. Vandaag openen we op TweedeDivisie.org met FOX Sports-commentator Mark van Rijswijk.

Doe zelf ook mee en voorspel de eindranglijst in de Tweede Divisie!

Lijstje maken blijkt lastig

De Tweede Divisie wordt de komende jaren op FOX Sports uitgezonden, waardoor ook de commentatoren zich in de nieuwe klasse verdiepen. Achttien clubs op een rij zetten bleek dan ook geen makkie. “Ik vond het zelfs lastig”, geeft Van Rijswijk eerlijk toe. “De niveauverschillen zijn volgens mij heel moeilijk in te schatten zo voor het eerste seizoen.” Hij riep de hulp in van onder meer FOX-collega en FC Lienden-trainer Hans Kraay junior. “Ik heb alleen Lienden iets hoger ingeschaald dan Hans misschien zou willen, maar heb uiteraard groot vertrouwen in hem.”

GVVV de grootste teleurstelling

Verdiept in de competitie heeft Van Rijswijk zich dan ook uitgebreid, want hij somt een flink rijtje spelers op waar hij veel van verwacht. Achmad Mendes Moreira (Kozakken Boys), Marciano Mengerink (Katwijk), Mo Ajiach (Lienden), Kees Tol (Spakenburg), Wesley Meeuwsen (De Treffers), Stephan Kruithof (Maassluis), Glenn Kobussen (HHC), Tom Boks (HFC), Joey Jongman, Daniel Esajas (Barendrecht), Pieter Koopman en Daan Sutorius (AFC) gaan in volgens de commentator het all-star team vormen. “De meeste beloftenteams worden in mijn ogen de grootste verrassingen, de grootste teleurstelling wordt GVVV.”

Jong FC Twente krijgt het heel lastig

De beloftenteams zijn veelbesproken, maar hoe sterk zijn ze eigenlijk? Van Rijswijk: “De beloftenteams mogen per wedstrijd maximaal twee spelers van het eerste elftal meenemen en die zijn alleen speelgerechtigd als ze in de voorgaande competitiewedstrijd van het eerste minder dan een helft hebben gespeeld. Dat maakt het moeilijker voor ze om bovenin mee te draaien. Maar in de voorbereiding heb je al gezien dat de beloftenploegen vaak goede resultaten boekten, ook tegen clubs uit de Jupiler League. Het wordt heel interessant om te zien wat het niveauverschil gaat zijn en dat is nu nog erg lastig in te schatten. Jong Twente zal het heel moeilijk krijgen, maar de andere drie verwacht ik zeker in het linkerrijtje. Ook de krachtsverhouding tussen de clubs uit de zaterdag Topklasse en de zondag Topklasse zal snel duidelijk worden. Als ik een inschatting moet maken zal op termijn een groter deel van de clubs zaterdagclubs worden. Hopelijk kunnen de zondagclubs ook goede stappen gaan zetten.”

Aansluiting naar Jupiler League

De komst van de nieuwe divisie is in de ogen van Van Rijswijk erg belangrijk. “Ik hoop dat de Tweede Divisie er aan gaat bijdragen dat de aansluiting naar de Jupiler League wordt gemaakt. Met de diverse maatregelen die door de KNVB zijn ingevoerd en het feit dat de beste clubs uit de Topklasse Zaterdag en Topklasse Zondag met elkaar de strijd aangaan, zou het niveau omhoog moeten kunnen worden gestuwd. Wanneer spelers uit de Tweede Divisie dan de sprong naar een BVO kunnen maken, bewijst de nieuw gevormde Tweede Divisie ook op dat vlak zijn waarde.”

En ook de landelijke aandacht zal groter zijn. “Het is natuurlijk een hele goede zaak dat FOX Sports de Tweede Divisie uit gaat zenden. Een livewedstrijd en meerdere samenvattingsprogramma’s. Dat zorgt voor meer uitstraling en hopelijk ook een positieve ontwikkeling van de Tweede Divisie. Uiteindelijk moet het hele niveau van het Nederlandse voetbal omhoog en dit is denk ik een goede stap daarin.”

De eindstand van de Tweede Divisie volgens Mark van Rijswijk:

1.Kozakken Boys
2.Katwijk
3.Jong Vitesse
4.FC Lienden
5.Spakenburg
6.Jong AZ
7.Jong Sparta
8.De Treffers
9.Excelsior Maassluis
10.HHC Hardenberg
11.Koninklijke HFC
12.Barendrecht
13.TEC
14.AFC
15.VVSB
16.GVVV
17.UNA
18.Jong FC Twente

 

Doe zelf ook mee en voorspel de eindranglijst in de Tweede Divisie!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD