zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDe Tweede Divisie-prognose van... Jeroen van der Veer

De Tweede Divisie-prognose van… Jeroen van der Veer

In de week voor de start van de Tweede Divisie laten we prominente journalisten aan het woord over hun verwachtingen op het nieuwe seizoen. Wie wordt er kampioen, wie valt er tegen, wie wordt de verrassing, wat gaan de beloftenteams doen en wat zal het effect zijn van de verplichte promotie. Vandaag het derde deel op TweedeDivisie.org met Jeroen van der Veer.

Doe zelf ook mee en voorspel de eindranglijst in de Tweede Divisie!

Prima zaak dat de beste clubs bij elkaar zitten

De 26-jarige freelance journalist volgt al vijf seizoenen GVVV voor de VeenendaalseKrant en zit bovenop het nieuws. Voor Van der Veer kan de Tweede Divisie niet snel genoeg beginnen. “Waar veel liefhebbers sceptisch zijn over de Tweede Divisie, ben ik voorstander. Oké, die beloftenteams waren niet nodig geweest, maar voor de rest is het een prima zaak dat de beste amateurclubs bij elkaar zitten en er doorstroommogelijkheden zijn. In Nederland vindt men veranderingen moeilijk. Zo kan ik mij nog goed herinneringen wat voor ophef er kwam toen bekend werd dat er een Topklasse in het leven werd geroepen. Uiteindelijk is dit een schitterende competitie geworden. De landelijke media-aandacht wordt steeds groter en dat is een goede zaak. Ja, van mij mag de bal weer gaan rollen.”

Lees ook: De Tweede Divisie-prognose van… Mark van Rijswijk

Kloof tussen zaterdag en zondag wordt zichtbaar

Van der Veer voorspelt dat er een duidelijk onderscheid zal komen. “Ik verwacht de kloof tussen de zaterdag- en zondagtopklasse zichtbaar gaat worden. Hierbij zullen UNA en TEC de boot missen en een kleurloos seizoen tegemoet gaan. Een andere teleurstelling gaat komen uit Spakenburg. Wederom zijn de nodige grote namen gehaald, ze spreken uit kampioen te willen worden, maar zullen opnieuw naast de pot pissen.”

Van GVVV verwacht hij juist veel. “De selectie is wat smal, maar als er geen langdurige blessures komen, zie ik GVVV als positieve verrassing. Hun middenveld was, met Roy Terschegget als beste middenvelder van de voormalige Topklasse, al ijzersterk en nu is er met Robin Mulder opnieuw een topper binnen gehengeld. Daarnaast is er eindelijk een echte nummer negen gevonden en hebben de backs door dat hun primaire taak verdedigen is. In de Topklasse werden veelal punten verspeeld tegen de ‘kleinere’ ploegen en die zullen er in de Tweede Divisie niet tot nauwelijks zijn. Hun inhaalslag was vorig jaar indrukwekkend en ik verwacht dat deze lijn wordt doorgetrokken.”

Lees ook: De Tweede Divisie-prognose van… Chris Tempelman

De Wolf heeft goud in handen

Die nummer negen is Frank Tervoert. “In de voorbereiding heb ik hem al bijzondere dingen zien doen en hij bewijst al jaren een goaltjesdief te zijn. In Veenendaal zeggen ze eindelijk een vervanger voor Dennis van Meegdenburg te hebben en Tervoert zal ongetwijfeld die druk voelen. Hijzelf zegt deze niet te voelen en is gebrand om ook bij GVVV te scoren. Ik denk dat De Wolf goud in handen heeft met zijn nieuwe nummer negen.”

Minder vrolijk wordt Van der Veer van de beloftenteams. “Dat wordt een troosteloze boel. Zij zullen een handjevol supporters hebben en daardoor zal er niet tot nauwelijks sfeer zijn. Ik ben dan ook geen voorstander van de beloftenteams en kan eigenlijk alleen maar nadelen bedenken.” Rare situaties aan het einde van het seizoen verwacht hij niet. “Elke voetballer is gaan voetballen omdat hij met zijn teamgenoten wil winnen. Ik kan mij niet voorstellen dat Berry Powel in de kampioenswedstrijd naast gaat schieten omdat de club eventueel niet wil promoveren. Wel verwacht ik veel gedoe als het kampioenschap beslist is. Er zal voor de club die promoveert een hoop moeten veranderen en dat gaat problemen opleveren. Echter is dat zorg voor later en zullen alle achttien clubs dolgraag kampioen willen worden.”

De eindstand van de Tweede Divisie volgens Jeroen van der Veer:

1.Kozakken Boys
2.Spakenburg
3.Katwijk
4.Jong Vitesse
5.GVVV
6.FC Lienden
7.HHC Hardenberg
8.Jong AZ
9.De Treffers
10.AFC
11.Excelsior Maassluis
12.Barendrecht
13.VVSB
14.Jong Sparta
15.Koninklijke HFC
16.TEC
17.Jong FC Twente
18.UNA

Doe zelf ook mee en voorspel de eindranglijst in de Tweede Divisie!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD