Volg ons
Hielke Biemond

Tweede Divisie

De Tweede Divisie-prognose van… Hielke Biemond

De Tweede Divisie-prognose van… Hielke Biemond

In de week voor de start van de Tweede Divisie laten we prominente journalisten aan het woord over hun verwachtingen op het nieuwe seizoen. Wie wordt er kampioen, wie valt er tegen, wie wordt de verrassing, wat gaan de beloftenteams doen en wat zal het effect zijn van de verplichte promotie. Vandaag het vijfde deel op TweedeDivisie.org met Hielke Biemond.

Doe zelf ook mee en voorspel de eindranglijst in de Tweede Divisie!

Op naar volledige opheffing van de scheiding

Hielke Biemond is namens het Leidsch Dagblad ieder weekend op de amateurvelden te vinden. Biemond (op de foto met Jordy Zuidam tijdens de uitreiking van Speler van het Jaar, red.) is blij dat de Tweede Divisie is ingevoerd. “Beter laat dan nooit hebben we een gemengde competitie waarvan de kampioen verplicht promoveert naar de Jupiler League. Er zijn nog genoeg open eindjes, haken en ogen, maar bovenal denk ik dat we blij moeten zijn met deze ontwikkeling. Ik denk dat het niet lang duurt voordat we, bij wijze van spreken, niet eens meer weten of VVSB nu een zaterdag- of zondagclub was. Nu op naar een volledige opheffing van de scheiding der speeldagen.”

Lees ook: De Tweede Divisie-prognose van… Jeroen van der Veer

Hopen op een aanvallende spelopvatting

Onder haken en ogen verstaat Biemond onder meer de beloftenteams. “Vooropgesteld hadden ze geen onderdeel moeten uitmaken van deze competitie. Nu ze er toch zijn, moeten we er het beste van maken. Niet teveel mopperen over de slechte ambiance bij thuiswedstrijden van de beloftenteams. En hopen dat zij met een aanvallende spelopvatting voor leuke wedstrijden zorgen. Dat is nodig ook, want de topklasse werd zienderogen saaier door de heiligverklaring van het resultaat.”

Lees ook: De Tweede Divisie-prognose van… Bert Kous

Lienden gaat het bewijzen

Hoge verwachtingen heeft Biemond van Raily Ignacio. De spits is overgestapt van Rijnsburgse Boys naar Kozakken Boys. “Hij gaat zoals vaker een sterk eerste seizoen spelen bij een nieuwe club, met alle positieve gevolgen van dien voor Kozakken Boys.” Qua clubs verwacht hij veel van FC Lienden. “Lienden gaat bewijzen dat het krachtsverschil tussen het zaterdag- en zondagvoetbal niet zo groot is als vaak wordt verondersteld. Excelsior Maassluis krijgt moeite om een vervolg te geven aan het verrassende landskampioenschap, zonder dat ik ineenstorting van Katwijk-achtige proporties verwacht.”

1.Kozakken Boys
2.FC Lienden
3.Katwijk
4.Excelsior Maassluis
5.Spakenburg
6.HHC Hardenberg
7.De Treffers
8.AFC
9.GVVV
10.Jong AZ
11.Barendrecht
12.Jong Vitesse
13.TEC
14.VVSB
15.UNA
16.Jong Sparta
17.Koninklijke HFC
18.Jong FC Twente

Doe zelf ook mee en voorspel de eindranglijst in de Tweede Divisie!

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie