maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDe Tweede Divisie-prognose van... Chris Tempelman

De Tweede Divisie-prognose van… Chris Tempelman

In de week voor de start van de Tweede Divisie laten we prominente journalisten aan het woord over hun verwachtingen op het nieuwe seizoen. Wie wordt er kampioen, wie valt er tegen, wie wordt de verrassing, wat gaan de beloftenteams doen en wat zal het effect zijn van de verplichte promotie. Vandaag het tweede deel op TweedeDivisie.org met Voetbal International Tweede Divisie-watcher Chris Tempelman.

Doe zelf ook mee en voorspel de eindranglijst in de Tweede Divisie!

Grote rol voor beloftenteams

Jong AZ wordt kampioen in de Tweede Divisie, zo is de verwachting van Chris Tempelman. De journalist van Voetbal International volgde de Topklasse al op de voet voor het weekblad en zal dit nu ook doen voor de Tweede Divisie. Dat hij de Alkmaarse club bovenaan zet sluit aan op zijn inschatting dat de rol van de beloftenteams groot wordt. “Het wel of niet meedoen van selectiespelers speelt een rol. Wanneer spelen de eerste elftallen zal van belang zijn bij de inzetbaarheid van spelers.”

Belachelijk dat er geen gesloten selecties zijn

En daar ligt in de ogen van Tempelman ook gelijk een groot pijnpunt. “Het is belachelijk dat er geen gesloten selecties zijn. Waarom niet gewoon 21 namen opgeven van spelers die mee mogen doen en aanvullen van onder af met A-junioren. En dus geen selectiespelers die soms aanschuiven wegens oneerlijke concurrentie.” In de huidige regelgeving mogen profclubs echter twee spelers uit de A-selectie meenemen. Daarnaast is er veel irritatie over de opmerkelijke schorsingsregel.

Lees ook: De Tweede Divisie-prognose van… Mark van Rijswijk

Een toneelstukje

Een ander mogelijk pijnpunt ziet Tempelman in de verplichte promotie naar de Jupiler League. “Als er een amateurclub bovenaan staat die eigenlijk stiekem niet wil promoveren om bepaalde redenen dan zal dat een grote rol gaan spelen. Dan ga je een raar einde van de competitie krijgen. Het is te hopen dat veel clubs gewoon voor de promotie gaan als ze in die situatie komen. Anders wordt het een toneelstukje.”

Aanvangstijdstippen geen probleem

Toch kijkt hij erg uit naar de Tweede Divisie. “Ik ben benieuwd naar de verhoudingen tussen zaterdag- en zondagclubs en naar de publiek belangstelling. Verschillende aanvangstijdstippen zie ik niet als een probleem. Eerder als een voordeel, want dan kun je meer wedstrijden zien. En natuurlijk naar de kracht van de beloftenteams.  Daarnaast ben ik benieuwd hoe de top van de Tweede Divisie zich verhoudt tot de onderkant van de Jupiler League.”

Tenslotte wat glazen bol werk. Wie worden de verrassingen? “De Treffers, Spakenburg en Jong AZ. Qua spelers verwacht ik veel van Ahmad Mendes Moreira (Kozakken Boys), Robbie Holder (Spakenburg) en Marciano Mengerink (Katwijk).” Als teleurstellingen noemt Tempelman GVVV, UNA en Jong FC Twente. “Maar eigenlijk is dit seizoen niet te voorspellen. De winnaar van het Songfestival voorspellen is makkelijker!”

De eindstand van de Tweede Divisie volgens Chris Tempelman:

1.Jong AZ
2.Spakenburg
3.Kozakken Boys
4.Katwijk
5.De Treffers
6.Jong Vitesse
7.Excelsior Maassluis
8.FC Lienden
9.VVSB
10.AFC
11.Jong Sparta
12.Barendrecht
13.HHC Hardenberg
14.Koninklijke HFC
15.TEC
16.GVVV
17.UNA
18.Jong FC Twente

Doe zelf ook mee en voorspel de eindranglijst in de Tweede Divisie!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD