zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDe Tweede Divisie-prognose van... Bert Kous

De Tweede Divisie-prognose van… Bert Kous

In de week voor de start van de Tweede Divisie laten we prominente journalisten aan het woord over hun verwachtingen op het nieuwe seizoen. Wie wordt er kampioen, wie valt er tegen, wie wordt de verrassing, wat gaan de beloftenteams doen en wat zal het effect zijn van de verplichte promotie. Vandaag het vierde deel op TweedeDivisie.org met Bert Kous.

Doe zelf ook mee en voorspel de eindranglijst in de Tweede Divisie!

Verwacht meer van zaterdagclubs

Bert Kous is namens RTV Utrecht al jarenlang een vaste waarde langs de lijn in de top van het amateurvoetbal. Toch vindt ook hij een voorspelling voor de Tweede Divisie een hele grote gok. “Als volger van het zaterdagvoetbal namens RTV Utrecht ben ik bevooroordeeld en verwacht ik in het grote geheel meer van de zaterdagclubs dan van de zondagclubs. De grote tegenvallers worden denk ik de twee kampioenen, Lienden en Excelsior Maassluis, samen met Koninklijke HFC, dat veel kwaliteit heeft ingeleverd.”

Afvallers van BVO’s hebben het vaak moeilijk

“Wat de beloftenteams betreft; hun sportieve inbreng kan ik niet goed inschatten. Wat ik wel verwacht is dat vooral hun thuisduels een treurige ambiance te zien zullen geven. Ik herinner me een Jupiler League-duel van Jong FC Twente tegen Fortuna Sittard waar 92 toeschouwers op af kwamen…” Ook qua niveau zet Kous zijn vraagtekens. “Sportief zal het de vraag zijn of de jonge talenten fysiek tegen de anderen op kunnen boksen. ‘Afvallers’ van bvo’s hadden vaak veel moeite om een vaste kracht te worden in een topklasseteam, dat is geen goed voorteken. Omdat ik toch één team wil kiezen dat mee gaat doen, kies ik voor Vitesse. Op gevoel.”

Lees ook: De Tweede Divisie-prognose van… Mark van Rijswijk

Derde Divisie kan wel eens meer gaan leven

Wat Kous van de Tweede Divisie vindt? “Ik vind het prachtig dat de beste zaterdag- en de beste zondagclubs samengevoegd zijn en strijden om promotie. Jammer genoeg promoveert er maar één team. Ik ben een voorstander van twee promovendi en denk dat binnen vijf jaar het geval zal zijn. Met de huidige opzet bestaat het risico dat veel teams rond begin maart al nergens meer om spelen. Te klein voor promotie, te groot voor degradatie. Dat gebrek aan spanning in de Tweede Divisie, plus grote namen in met name de Derde Divisie Zaterdag, zou er wel eens toe kunnen leiden dat die Derde Divisie komend seizoen meer publiek gaat trekken dan de Tweede Divisie. Want wie gaat er begin maart nog naar bijvoorbeeld De Treffers – Barendrecht als er niets meer op het spel staat?”

Lees ook: De Tweede Divisie-prognose van… Chris Tempelman

Wat dan KNVB?

Ook geeft Kous de KNVB alvast wat huiswerk mee. “Ik ben en blijf tegenstander van de deelname van beloftenteams in de Jupiler League en de Tweede en Derde Divisie. De clubs voegen aan de ambiance niets toe en competitievervalsing blijft op de loer liggen. En het zal je toch gebeuren dat Jong Sparta de eerste kampioen wordt van de Tweede Divisie, terwijl Sparta 1 degradeert uit de Eredivisie. Wat dan, KNVB?”

All-Star Team in de Tweede Divisie

Behalve een voorspelling van de achttien clubs in de Tweede Divisie heeft Bert Kous zich ook gewaagd aan een sterrenelftal. Van dit All-Star team verwacht Kous dit seizoen veel:

[team1]

De eindstand van de Tweede Divisie volgens Bert Kous:

1.Spakenburg
2.Kozakken Boys
3.Jong Vitesse
4.Katwijk
5.GVVV
6.De Treffers
7.HHC Hardenberg
8.Jong AZ
9.AFC
10.VVSB
11.FC Lienden
12.Excelsior Maassluis
13.Barendrecht
14.Jong FC Twente
15.TEC
16.Jong Sparta
17.Koninklijke HFC
18.UNA

Doe zelf ook mee en voorspel de eindranglijst in de Tweede Divisie!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD