Volg ons
Excelsior Maassluis Super Cup

Tweede Divisie

De Tweede Divisie-prognose van… Amsterdam én Rotterdam

De Tweede Divisie-prognose van… Amsterdam én Rotterdam

In de week voor de start van de Tweede Divisie laten we prominente journalisten aan het woord over hun verwachtingen op het nieuwe seizoen. Wie wordt er kampioen, wie valt er tegen, wie wordt de verrassing, wat gaan de beloftenteams doen en wat zal het effect zijn van de verplichte promotie. Vandaag het zesde en laatste deel op TweedeDivisie.org met Het Amsterdamsche Voetbal én Voetbal Rotterdam.

Doe zelf ook mee en voorspel de eindranglijst in de Tweede Divisie!

Zwaar seizoen voor AFC

Mathijs Groenewoud is de drijvende kracht achter Het Amsterdamsche Voetbal.nl en volgt dit seizoen met speciale belangstelling de verrichtingen van AFC. Ondanks dat de Amsterdamse club zowel Almere City als Ajax in de voorbereiding op 2-2 hield, heeft Groenewoud er een hard hoofd in. “Ik verwacht een zwaar seizoen voor de Amsterdam trots AFC. De club had een lelijk slot van vorig seizoen en heeft zich niet heel erg versterkt. Het stoppen van Mark van den Boogaart is een grote aderlating. Ik hoop dat AFC me positief verrast onder Ton du Chatinier en dat ze uit de degradatiezorgen blijven. De grootste teleurstelling zullen de tegenvallende prestaties van de zondagclub zijn. Ik denk dat het verschil tussen zaterdag en zondag te groot is. Als ik een club moet noemen die tegen zal vallen is het zaterdag kampioen Excelsior Maassluis.”

Lees ook: De Tweede Divisie-prognose van… Jeroen van der Veer

Rijnmond in het linkerrijtje

Daarmee zijn we direct in het Rijnmondse beland, het werkgebied van Richard Feenstra van Voetbal Rotterdam.nl. Ook hij denkt dat de Tricolores het wat lastiger krijgen. “Toch denk ik dat zowel Excelsior Maassluis als Barendrecht in staat moeten kunnen zijn om in het linkerrijtje te gaan spelen. Beide trainers hebben een eigen speelstijl die goed aansluit bij de spelersgroep. Op Maassluis lijkt iets meer druk te liggen omdat ze immers de landskampioen zijn. Het zal afwachten zijn hoe ze daar mee om gaan. Barendrecht heeft de groep intact kunnen houden en waar nodig aangevuld. Ik schat beide clubs tussen de vierde en de achtste plaats in. Qua teleurstellingen zet ik in op de beloftenteams.”

Lees ook: De Tweede Divisie-prognose van… Bert Kous

Competitievervalsing ligt op de loer

Feenstra: “Ze zullen wel voor scheve gezichten gaan zorgen in de competitie, doordat ze met verschillende selecties zullen opkomen.” Ook Groenewoud zit niet op de beloftenteams te wachten. “Competitievervalsing ligt natuurlijk op de loer en ik denk dat ook dat de instroming van belofteteams niet goed is voor de competities. Ook in de derde divisie. verder zullen de wedstrijden tegen beloften weinig aanspreken. Ik denk dat Jong AZ het beste zal presenteren.” De uitblinkers dan? “Ahmad Mendes Moreira (Kozakken Boys), Joey Jongman (Barendrecht) en Kevin Derckx (Excelsior Maassluis)”, zo voorziet Feenstra. Groenewoud noemt twee andere namen. “Mike van den Ban bij Katwijk is iemand om in de gaten te houden en ik denk dat Patrick Zonneveld (keeper AFC) een belangrijk rol zal gaan spelen.”

Mathijs GroenewoudRichard Feenstra
1.Katwijk1.Spakenburg
2.Kozakken Boys2.De Treffers
3.Jong AZ3.Kozakken Boys
4.FC Lienden4.Jong AZ
5.TEC5.FC Lienden
6.Spakenburg6.Barendrecht
7.GVVV7.Excelsior Maassluis
8.Barendrecht8.GVVV
9.De Treffers9.Katwijk
10.UNA10.Jong Sparta
11.Koninklijke HFC11.VVSB
12.AFC12.UNA
13.HHC Hardenberg13.HHC Hardenberg
14.Jong Vitesse14.AFC
15.Jong Sparta15.Koninklijke HFC
16.Excelsior Maassluis16.TEC
17.VVSB17.Jong Vitesse
18.Jong FC Twente18.Jong FC Twente

Doe zelf ook mee en voorspel de eindranglijst in de Tweede Divisie!

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie