zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTweede Divisie | IJsselmeervogels wint 'topper' van TEC, HHC stunt bij AFC

Tweede Divisie | IJsselmeervogels wint ’topper’ van TEC, HHC stunt bij AFC

De eerste contouren van de ranglijst lijken zich langzamerhand af te tekenen. Bij Spakenburg, Scheveningen en De Treffers zullen stilaan wat zorgen ontstaan, terwijl IJsselmeervogels werd gewogen en slaagde met overtuiging. Opvallend was bovendien de stunt van GVVV op de Krom en maakte Royston Drenthe zijn debuut met een assist voor Kozakken Boys.

Kon TEC na knappe zeges op Kozakken Boys en De Treffers ook imponeren tegen IJsselmeervogels? Het antwoord luidde vanmiddag ‘nee’. De formatie van coach Arjan van der Laan schotelde op de Westmaat een doelpuntrijke eerste helft voor, alleen dan wel grotendeels in het doel van Jan Schimmel. Al na een minuut wist Achmed El Azzouti het net te vinden, maar Koen van der Biezen maakte al snel gelijk. Daarna schudde IJsselmeervogels de mede-koploper van zich af en toonden de Rooien hun kracht: de ploeg van coach Ted Verdonkschot beschikt over veel spelers die makkelijk scoren, dat bewees de ploeg tegen TEC met vijf verschillende doelpuntenmakers. Eindstand: 5-1.

GVVV-coach Niek Oosterlee nam voorafgaand aan het treffen met Katwijk een opvallende beslissing door Jeremy de Graaf te passeren voor Berry Powel. Het leverde de Veenendaalers succes op, want op de Krom werd met 2-3 gewonnen. Lees hier het uitgebreide verslag.

Quick Boys boekte haar eerste zege op Tweede Divisie-niveau. De beloften van FC Volendam werden met 3-1 verslagen. Lees hier het uitgebreide verslag.

AFC ontbeert nog de vorm van vorig seizoen. De Amsterdammers startten sterk tegen HHC Hardenberg, maar het was Glenn Kobussen die na 20 minuten de 0-1 scoorde. HHC bleef daarna dankzij hard werken op de been, waar Rob van der Leij verzuimde het duel te beslissen toen hij de paal raakte. In blessuretijd kreeg Joël Amakodo zijn tweede gele kaart.

Spakenburg kent een desastreuze seizoensstart. Waar coach John de Wolf – zij het voor het vertrek van Istvan Bakx – nog uitsprak voor een top 3 klassering te willen gaan, staan de Blauwen na drie duels pas op 1 punt. Lees hier het uitgebreide verslag van Kozakken Boys – Spakenburg.

De Bollenstreek-derby tussen Rijnsburgse Boys en Noordwijk eindigde in een zege voor de promovendus. Raies Roshanali maakte na ruim een kwartier de enige en dus winnende treffer op fraaie wijze. Noordwijk verzuimde voor rust een grotere marge op het bord te zetten. Na rust was Rijnsburg de betere, maar de Uien wisten geen gelijkmaker te produceren.

ASWH en Scheveningen spraken voor aanvang van het treffen uit vermoedelijk aardig aan elkaar gewaagd te zijn dit seizoen. De equipe van John Blok was echter flink gehavend in de aanval. Scoren deed het dan ook niet. ASWH, dat de afgelopen weken zich nog flink versterkte, scoorde via nieuwkomer ‘Appie’ Loukili en Clarence Bijl.

Excelsior Maassluis heeft zich gerevancheerd voor de matige seizoensstart. Op bezoek bij Koninklijke HFC kende de ploeg van Dogan Corneille een sterke eerste helft waarin het met 0-2 voorkwam. Na rust scoorde Floris van der Linden tweemaal voor de Haarlemmers, maar doordat ook Sefa Kurt namens de Tricolores het net vond, eindigde het duel in 2-3.

Statistieken van speelronde 3:
Kijk voor alle uitslagen, het programma, de stand en de toeschouwersgemiddelden op deze pagina.
[table id=12 /]

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD