zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTweede Divisie-evaluatie halverwege met…Jeroen van der Veer

Tweede Divisie-evaluatie halverwege met…Jeroen van der Veer

Voorafgaand aan het seizoen blikten we met enkele journalistieke volgers van de Tweede Divisie vooruit op het debuutjaar van de nieuwe competitielaag. Nu de eerste seizoenshelft erop zitten, wagen we ons vast aan een voorzichtige evaluatie. Vandaag met Jeroen van der Veer, verslaggever van de Veenendaalse Krant.

Onvoorspelbaar

Gevraagd naar wat hem in de eerste seizoenshelft is opgevallen, wijst hij op de onvoorspelbaarheid van de uitslagen: “Als je de uitslagen in de Tweede Divisie bekijkt, denk ik dat gokwebsite Unibet flink wat winst heeft gemaakt. Er is geen peil op te trekken en iedereen kan van elkaar winnen. Alhoewel… ik moet toch eerlijk bekennen dat ik flink wat winst heb gemaakt door het Veenendaalse GVVV.. De Tweede Divisie is een sterke competitie, waarin geen kleine jongens zitten. Daarnaast zei iedereen dat de zaterdagcompetitie zoveel sterker was ten opzichte van de zondag. Bekijk de top vijf eens; Jong AZ, twee zaterdagploegen en twee zondagploegen. Tja, zeg het mij maar?”

Genieten van de talenten

“Wat mij verder positief is opgevallen zijn de talenten van Jong AZ. Natuurlijk wordt er veel gesproken over competitievervalsing en dat is het ergens ook wel, maar laten we alsjeblieft genieten van die spelers. Kijk naar een Myron Boadu. Dat ventje is 15 jaar en speelde in zijn eentje de verdediging van GVVV kapot. Hij gaat later bij een grote club terecht komen, daar hoef je geen scout voor te zijn om dat te zien. Dan is het toch prachtig dat zo’n jonge op de amateurvelden te zien is geweest? Ook wil ik toch graag Katwijk benoemen. Altijd een zwak gehad voor die club en ze laten opnieuw zien te beschikken over een uitstekende selectie een goede trainer en volgens mij een prima beleid.”

Laat die mafkezen lekker wegblijven

“Wat mij negatief heeft verrast is de dramatische eerste seizoenshelft van Spakenburg. Vooraf gezien als één van de titelkandidaten en kijk ze nu eens. Als ik enkele collega-journalisten zo hoor, is daar het lek nog lang niet boven. Daarnaast ontkom ik er niet aan om de bezoekers te noemen. De publieke belangstelling is bij enkele wedstrijden dramatisch en ook zijn er veel ongeregeldheden geweest. In een van de terugblikken verwoordt Chris Tempelman (VI) dat uitstekend en ik hoop dat enkele ‘supporters’ dit ook lezen. Voetbal moet een feestje zijn. Met en voor de liefhebbers. Laat die mafkezen lekker wegblijven.”

HHC vindt de weg omhoog

Van der Veer vindt het niet het juiste moment om al zijn prognose met betrekking tot de eindrangschikking te evalueren: ,,Er kan nog veel gebeuren. Kijk maar naar HHC, die vindt ook weer de weg omhoog. Ook zijn er in de winterstop bij diverse clubs wat versterkingen gekomen en daarom kijk ik echt uit naar zaterdag. Eindelijk gaat dat balletje weer rollen. Niets aan, zo’n winterstop!”

Spitspositie bij GVVV blijft een dingetje

,,Bij mijn voorspelling zei ik veel te verwachten van Frank Tervoert en Tom Oostinjen. Beide hebben amper gespeeld en dat hebben hun clubs denk ik toch gemerkt. Tom is een klootzak in het veld. Stroopt zijn mouwen op, gooit de beuk erin en neemt het team op sleeptouw. Zo’n type lijkt Spakenburg te missen en door zijn blessure moet hij lijdzaam toezien hoe het mis gaat in het vissersdorp. Bij GVVV blijft de spitspositie een dingetje. Ik was er echt van overtuigd dat ze met Frank eindelijk hun nummer negen in huis hadden. Deed het in de voorbereiding goed, maar komt in de competitie maar niet los. Waar dat aan ligt? Zeg het maar. In de wedstrijden die ik zag, vond ik hem zeker niet slecht. Hij had alleen echt pech in de afwerking en zijn concurrent scoorde steeds als deze voor hem inviel. Iedereen roemt GVVV wel voor hun eerste seizoenshelft en John de Wolf zegt altijd dat je eerst goed moet verdedigen, maar 28 doelpunten is natuurlijk erg mager. Het huwelijk tussen GVVV en Tervoert is dan ook tot nu toe geen succes geworden, al weet je nooit wat hij na de winterstop doet. Scoren verleer je niet, zei Dennis van Meegdenburg altijd.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD