dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTweede Divisie-evaluatie halverwege met… Mathijs Groenwoud

Tweede Divisie-evaluatie halverwege met… Mathijs Groenwoud

Voorafgaand aan het seizoen blikten we met enkele journalistieke volgers van de Tweede Divisie vooruit op het debuutjaar van de nieuwe competitielaag. Nu de eerste seizoenshelft erop zitten, wagen we ons vast aan een voorzichtige evaluatie. Vandaag met Mathijs Groenewoud van Het Amsterdamsche Voetbal.

Gedoe over licenties en goede prestaties AFC

Wat is hem opgevallen in de eerste seizoenshelft? “Negatief is natuurlijk al het gedoe over de licenties (en dan met name de contracten). Dat heeft vooral in onze regio een hoop gedoe gegeven. Wat me verder opvalt zijn de natuurlijk de goede prestaties van AFC. Ik had ze veel lager ingeschat. Wel komt AFC in de meeste gevallen op achterstand en weet het vooral na rust – heel vaak de laatste minuten – een goed resultaat in de wacht te slepen. Dit is ook vooral te danken aan het goede optreden van doelman Patrick Zonneveld. Wat dat betreft komt mijn voorspelling wel uit. Toch verwacht ik dat AFC nog wel wat weg zal zakken.”

Verdonschot heeft tijd nodig

“Over het algemeen vind ik dat Kozakken Boys erg wisselvallig is. Een prima ploeg die echt te veel punten hebben laten liggen. Koninklijke HFC zie ik nog wel wat klimmen. Trainer Ted Verdonkschot heeft tijd nodig gehad om een nieuwe selectie aan elkaar te laten wennen. Maar met zijn kwaliteiten zie ik het zeker goed komen. VVSB presteert boven verwachting. Toch zal je zien dat er in de tweede helft van het seizoen de zondagclubs het een stuk moeilijker gaan krijgen. De zaterdagclubs vallen gemiddeld gezien wat tegen, maar daar zit uiteindelijk toch meer kracht en geld. TEC heb ik veel te hoog ingeschat, al is het een ploeg waar we nog wel wat van kunnen verwachten. De verschillen blijken kleiner te zijn dat ik verwacht had. Dat zie je ook aan een grote middenmoot.”

Regionale zenders de dupe

Positief is Groenewoud over de wedstrijden op de beeldbuis: “De uitzendingen van FOX zijn prima en is goede publiciteit voor de clubs. Wel is het jammer dat de regionale zenders en websites geen gebruik ogen maken van de beelden. Ik denk dat over het algemeen clubs er meer bij gebaat zijn dat ze lokaal te zien zijn dan landelijk. Ook voor de sponsoren is dat een stuk minder interessant. De kwaliteit is echter prima.”

Rol belofteteams niet oké

“De rol van de belofteteams is natuurlijk niet oké. De wisselingen in de opstelling zijn veel te groot. De kritiek van de (amateur)trainers is dan ook meer dan terecht. Het is iedereen week weer afwachten wie er spelen. Dat komt een competitie niet ten goede. Maak vaste selecties – zoals in Spanje -, dan krijg je ook een eerlijkere competitie. Dat geldt natuurlijk ook voor de Jupiler League en de Derde Divisie.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD