dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTweede Divisie | Dit waren de opvallende gebeurtenissen vanmiddag

Tweede Divisie | Dit waren de opvallende gebeurtenissen vanmiddag

Na een kleine vier tamelijk onbezorgde maanden is corona terug in de Tweede Divisie. Twee duels van deze speelronde sneuvelden omdat er binnen de selecties van De Treffers en Rijnsburgse Boys coronagevallen waren. Dit waren de hoogtepunten van de 7 wél gespeelde duels.

Zou er misschien toch een Houdini-act mogelijk zijn voor ASWH? Feit is dat de Ambachters vanmiddag blijk gaven zeker niet zomaar te berusten in degradatie. De ploeg van Rogier Veenstra boekte een klinkende zege op bezoek bij Scheveningen: 0-3. Opvallend was dat het duel onder leiding stond van de Belgische arbiter Clerkx. Luuk Admiraal, het goudhaantje van Schildman, tekende voor de eerste en derde treffer, Fabian Korporaal scoorde de 0-2.

De trainerswissel heeft GVVV vooralsnog geen opleving gebracht. In een toch wel cruciaal thuisduel tegen Excelsior Maassluis kwamen de Veenendaalers wederom niet tot scoren, ook niet met debutant Fabio Hendriksen als invaller. Dat lukte de Tricolores wel in de persoon van Bram Wennekers, die beide goals voor zijn rekening nam. Door de zege van ASWH bedraagt de achterstand van nummer 18 GVVV op de nummer 17-positie (ASWH) liefst 7 punten. Excelsior M sluipt ondertussen knap richting de subtop.

Kozakken Boys staat er ook verre van florissant voor en dat de Werkendammers vertrouwen ontberen, bleek wel het eerste kwartier tegen TEC. Na 13 minuten voetballen stond het al 0-2 op de Zwaaier, met dank aan doelpunten van Rodney Klooster en Dilivio Hoffman. Na ruim een uur bracht Stephen Warmolts toch weer spanning in het duel. Maar verder dan de 1-2 kwam de ploeg van coach Rick Adjei niet.

Koninklijke HFC leek al redelijk vroeg in het zadel te worden geholpen door Jong Volendam-speler Lequincio Zeefuik, die na ruim een half uur spelen al twee gele kaarten had verzameld. Na rust profiteerde de ploeg van Gertjan Tamerus daarvan met de 0-1 van Jim Hulleman, met met een man minder wisten de Volendamse beloften toch gelijk te maken. Koen Blommestijn bewees weer zijn neusje voor het doel. In de resterende minuten werd niet meer gescoord, waardoor beide Noord-Hollandse ploegen de punten delen: 1-1.

Op Spakenburg en Quick Boys is dit seizoen nauwelijks een peil te trekken. Beide ploegen wisselen knappe zeges af met onnodige nederlagen. Neem nu Spakenburg, dat midweeks nog FC Dordrecht met een 3-0 nederlaag huiswaarts stuurde. Tegen divisiegenoot Quick Boys ging het echter weer een stuk minder florisant. Pas in het laatste half uur ontbrandde het duel met de 0-1 van Tommy Bekooij. Kevin van Kippersluis scoorde de 0-2, maar Koos Werkman bracht de spanning weer terug. Maar dat bleek van korte duur, want niet veel later besliste Van Kippersluis de wedstrijd toen hij de 1-3 liet aantekenen. Dat was tevens de eindstand op de Westmaat.

De Bollenstreek-derby van deze speelronde werd een prooi voor Katwijk. Bart Sinteur scoorde na een klein kwartier tegen Noordwijk het enige doelpunt. En doordat de ploeg van Anthony Correia verzuimde de marge op te voeren, mede dankzij goed keeperswerk van Noordwijk-doelman Lars Janssen, bleef het duel tot het slot spannend. Pas in extremis maakte Katwijk de bevrijdende 2-0 via Mukhtar Suleiman.

HHC Hardenberg kende een prima start op Het Kasteel tegen Jong Sparta, maar stapte na 90 minuten toch met lege handen in de bus. Rutger Etten zette oranje-zwarten al vroeg op 0-1, maar Marouane Afaker bewees nog maar eens eigenlijk te goed te zijn voor de Tweede Divisie. De behendige buitenspeler scoorde zowel de gelijkmaker als de 2-1, waardoor Jong Sparta eindelijk weer eens het zoet van een overwinning proefde.

De uitslagen:
GVVV – Excelsior Maassluis 0-2
Katwijk – Noordwijk 2-0
Kozakken Boys – TEC 1-2
Scheveningen – ASWH 0-3
Spakenburg – Quick Boys 1-3
Jong Sparta – HHC Hardenberg 2-1
Jong FC Volendam – Koninklijke HFC 1-1

Rijnsburgse Boys – AFC – uitgesteld
De Treffers – IJsselmeervogels – uitgesteld

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD