dinsdag, september 26, 2023
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTweede Divisie | Dit waren de meest opvallende gebeurtenissen vanmiddag

Tweede Divisie | Dit waren de meest opvallende gebeurtenissen vanmiddag

Katwijk heeft, voor minimaal een dag, de koppositie heroverd na een 3-1 zege op Scheveningen. Dat kwam mede door de uitglijder van Rijnsburgse Boys bij HHC Hardenberg, dat op stoom begint te raken. Koninklijke HFC boog een achterstand om in een zege op IJsselmeervogels en Spakenburg duwde GVVV verder in de problemen.

Op de Krom kreeg Katwijk, met ‘goudhaantje’ Tim Freriks in de basis, aanvankelijk een streep door de rekening toen Michael de Niet de 0-1 scoorde voor Scheveningen. Voor de rust had de ploeg van Anthony Correia echter alweer de schade gerepareerd. Marciano Mengerink maakte gelijk en kort daarna Ahmed el Azzouti de voorsprong voor de oranje-zwarten. De pauze maakte Mengerink zijn tweede uit een strafschop die werd verdiend na een overtreding op Freriks. Zondag lees je een uitgebreide reportage van dit duel op Voetbal247.nl.

In Hardenberg keek Rijnsburgse Boys al na 11 minuten tegen een achterstand aan doordat Jurjan Mannes met een rake kopbal HHC op 1-0 zette. Niet veel later raakte Mannes de paal en kreeg Rob van der Leij een behoorlijke kans. De spits maakte niet veel later alsnog een goal door een knappe aanval af te ronden met de 2-0. Dat was tevens de dikverdiende ruststand, want de Uien hadden niets in de melk te brokkelen in de eerste helft. Dat veranderde na rust wel enigszins. HHC liet Rijnsburg komen en mikte op de uitbraak. Een kwartier voor tijd leverde hectiek in de defensie een kans op voor Jeroen Spruijt, die werd benut: 2-1. In de slotfase kreeg Rijnsburg nog kansen op de gelijkmaker, maar op basis van de gehele wedstrijd kwam HHC de zege toe.

Hoelang blijft het rustig bij IJsselmeervogels, dat weliswaar een tussenjaar incalculeerde, maar inmiddels is afgezakt naar de degradatiezone? In Haarlem was vooraf de meeste aandacht voor de 17-jarige debutant onder de lat bij Koninklijke HFC: Duke Verduin. De jonge goalie moest na een klein half uur vissen toen uitgerekend voormalig HFC’er Khalid Tadmine een schot van Steven Sanchez Angulo tot treffer promoveerde. De Vogels hadden zelfs op 0-2 kunnen komen als de vrije trap van Rydell Poepon een beter lot had verdiend, maar de inzet verdween op de lat. Na rust een geheel ander wedstrijdbeeld, want de Koninklijke nam de regie gestaag over. Halverwege de tweede helft leidde dat tot de gelijkmaker via Sietse Brandsma, die van buiten de zestien raak schoot. De Rooien moesten een minuut later met tien man verder toen Jesse Wielinga zijn tweede gele kaart kreeg en kon douchen. Met nog een kwartier op de klok bracht Mehmet Yuksel HFC aan de leiding. In de slotfase bepaalden Jim Hulleman en nogmaals Brandsma de eindstand op 4-1.

Spakenburg daarentegen kon eindelijk de eerste zege van het seizoen bijschrijven. Daarvoor trof het ook de ideale tegenstander, want GVVV is dit seizoen allesbehalve de stabiele subtopper die het tot enkele jaren geleden doorgaans was. De Spakenburgse Blauwen verdienden na een half uur spelen een strafschop na een overtreding op Robin Eindhoven. Floris van der Linden benutte het buitenkansje: 1-0. De ploeg van Eric Meijers liet vervolgens veel kansen onbenut, tot een kwartier voor tijd een fraaie aanval tussen Eindhoven en Wimilio Vink de 2-0 opleverde van laatstgenoemde.

Quick Boys was opnieuw ongelukkig. Na de onnodige nederlaag tegen De Treffers en de remise tegen AFC, ging de ploeg van Edwin Grunholz met 2-1 onderuit tegen Excelsior Maassluis. Toch begonnen de Katwijkers prima met de vroege treffer van Tommy Bekooij: 0-1. Voor Excelsior Maassluis een tegenvaller, waar ook nog eens bij kwam dat Daan Blij zich na ruim twintig minuten geblesseerd moest laten vervangen. Toch kwamen de Tricolores enkele minuten later redelijk vanuit het niets op gelijke hoogte via Bram Wennekes. Het spelbeeld daarna veranderde niet veel: de beste kansen bleven voor Quick Boys, maar Excelsior M loerde op de tegenstoot en was bijvoorbeeld na rust via Calvin Tureaij dichtbij een treffer. In blessuretijd viel het kwartje goed voor de ploeg van Dogan Corneille en scoorde Kevin Dercks de 2-1.

Net zo zorgelijk als de situatie van GVVV is, is die van ASWH. De ploeg van Rogier Veenstra ontbeert vertrouwen en kreeg op het eigen sportpark Schildman weer een tik. Ditmaal van Jong FC Volendam, dat via Beers, Antonioli en El Idrissi met een 0-3 zege huiswaarts keerde.

Lang leek het duel tussen Noordwijk en De Treffers af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Maar diep in blessuretijd liet Rob Overvliet Duinwetering alsnog juichen door raak te koppen. Zuur voor De Treffers, dat vooral voor de pauze heer en meester was. Ook van dit duel lees je zondagochtend een uitgebreide reportage.

In de schaduw van het titanengevecht tussen Katwijk en Rijnsburgse Boys, waar ook TEC zich in mengt, sluipt Jong Sparta steeds verder naar boven. De Rotterdamse beloften bonden het tot dusverre ongeslagen Kozakken Boys aan de zegekar. Marouane Afaker brak de ban na 20 minuten. De Spartanen moesten na een uur verder met tien man na een rode kaart voor Bynoe. Dat betekende echter niet dat Jong Sparta het duel uit handen gaf, in tegendeel. Een minuut of acht later maakte Afaker zijn tweede. Johnny Lommers maakte namens Kozakken Boys het duel wel weer spannend met nog een klein kwartier te spelen, ware het niet dat Scholten de eindstand op 3-1 bepaalde met een schitterend schot van afstand.

Zondagochtend lees je uitgebreide reportages op Voetbal247.nl van:
Spakenburg – GVVV, Noordwijk – De Treffers, Katwijk – Scheveningen en Koninklijke HFC – IJsselmeervogels.

De uitslagen:
ASWH – Jong FC Volendam 0-3
Excelsior Maassluis – Quick Boys 2-1
HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys 2-1
Katwijk – Scheveningen 3-1
Koninklijke HFC – IJsselmeervogels 4-1
Noordwijk – De Treffers 1-0
Spakenburg – GVVV 2-0
Jong Sparta – Kozakken Boys 3-1

Zondag:
AFC – TEC

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD