maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTweede Divisie | Dit waren de meest besproken gebeurtenissen van de vandaag...

Tweede Divisie | Dit waren de meest besproken gebeurtenissen van de vandaag gespeelde duels

In speelronde 7 mocht Jong Sparta bewijzen of het volwassen genoeg was om koploper Katwijk pijn te doen en was het interessant om te zien hoe IJsselmeervogels en AFC met het aankondigde vertrek van hun trainers om zouden gaan.

AFC begint steeds meer op stoom te raken. In de speelronde nadat trainer Uli Landvreugd zijn vertrek per komende zomer aankondigde, toonden de Reds een maatje te groot te zijn voor Kozakken Boys. Raily Ignacio vertolkte in de eerste helft een hoofdrol door binnen 2 minuten 2 goals te maken. Na rust leek het duel weer spannend te worden toen Kaj Ramsteijn de Werkendammers op 2-1 bracht, maar vrijwel direct volgde de genadeklap van AFC. Splinter de Mooij en Cody Claver tilden de score naar 4-1. Dat was tevens de eindstand.

Excelsior Maassluis beleefde geen fijne start tegen De Treffers. Een door doelman Jean Paul van Leeuwen veroorzaakte strafschop werd feilloos binnengeschoten door Jordy Thomassen: 0-1. Een kleine twintig minuten later maakte Coen Maertzdorf er 0-2 van. Met nog een kwartier op de klok verkleinde de ingevallen Dave van Delft de marge naar 1-2. De Tricolores slaagden er in de resterende speeltijd niet meer in de gelijkmaker te scoren.

Na een roerige week, waarin IJsselmeervogels trainer Berry Smit zag opstappen, kende het een prima start tegen Rijnsburgse Boys. Khalid Tadmine maakte met een fijnbesnaarde stift al na een kleine 10 minuten de 1-0. De Uien speelden in het eerste half uur slordig, maar kwamen toch langszij door een harde droge knal van Rob Zandbergen. Die treffer deed het Rijnsburgse vertrouwen goed, want het duel kantelde en de ploeg van Henk Wisman werd sterker en sterker. De Vogels bleven echter op de been en sloegen in blessuretijd zelf toe. De ingevallen Steven Sánchez Angulo bezorgde de Westmaat eindelijk weer wat vreugde na de teleurstellende afgelopen weken: 2-1. Dat was tevens de eindstand.

Noordwijk kende een droomstart tegen GVVV, want al na 3 minuten was het raak. Sem van Oosten scoorde de 1-0. GVVV liet het daar echter niet bij zitten en probeerde de rug te rechten. De Blauwen drongen aan en werden beloond met de gelijkmaker van Hicham Haouat, al dacht men bij Noordwijk aan buitenspel. De vreugde bij GVVV was van korte duur, want wederom scoorden Van Oosten een bekeken treffer: 2-1.

Na rust drong GVVV steeds meer aan en kreeg het verscheidene kansen op de gelijkmaker, maar hij viel maar niet. Noordwijk wist zodoende met veel pijn en moeite de zege over de streep te tillen. Een zeer zure nederlaag voor de Veenendaalers, die een groeiende vorm laten zien maar vooralsnog niet beloond worden.

Spakenburg bewees zichzelf een slechte dienst door al halverwege de eerste helft met een man minder te komen staan. Roy Terschegget maakte een tackle met te hoog been en kon met een directe rode kaart vertrekken. Daar probeerde ASWH al snel van. Luuk Admiraal scoorde de 1-0, Lester Pires de 2-0. Spakenburg deed echter ook wat terug, met dank aan de Ambachters die halfslachtig uitverdedigden. Youri Koelewijn strafte dat af: 2-1. De Blauwen gingen na rust op zoek naar de gelijkmaker, maar moesten op hun hoede zijn voor de ruimtes die het weggaf. ASWH profiteerde daar meerdere malen niet van, tot uitgerekend voormalig Spakenburg-aanvaller Diego Snepvangers in blessuretijd de beslissende 3-1 scoorde uit een counter.

Het duel tussen TEC en Scheveningen ontbrandde pas na rust. Voor de pauze werd er niet gescoord, maar na rust kreeg Scheveningen een strafschop die door de thuisploeg fel betwist werd. Tim Peters had er geen boodschap aan en scoorde de 0-1. Vijf minuten later werd het zelfs 0-2 doordat Donovan de Groot Michael de Niet bediende. Maar ook TEC kreeg een strafschop en ook deze werd benut, doelpuntenmaker was Rick Mulder. Dat gaf de Tielse burger moed. Een knap binnengeschoten vrije trap van Mike Vreekamp betekende de 2-2. In de slotfase kreeg Scheveningen nog een dot van een kans, maar het bleef bij 2-2 op de Lok.

HHC liet zich met name in het eerste uur niet van de wijs brengen door Jong FC Volendam. Bij de ploeg van Bert van Hunenstijn maakte Jesper Drost zowel de 1-0 als de 2-0 voor rust. Na de pauze strafte Glenn Kobussen naïef verdedigen van de Volendamse beloften af. Maar de ploeg van Johan Plat deed een kwartier voor tijd was terug: Koen Blommestijn verkleinde de achterstand tot 3-1. Verder kwamen de Volendammers echter niet.

Koploper Katwijk ontving op de Krom de nummer 2 Jong Sparta, maar wie een kraker verwachtte om de koppositie, kwam bedrogen uit. Katwijk, met Marciano Mengerink opnieuw op de bank, imponeerde en zag Tim Freriks al na 2 minuten de 1-0 maken. Via Ahmed el Azzouti, Kay Blokland en Killian van Mil liep de ploeg van Anthony Correia nog voor het rustsignaal uit naar een 4-0 voorsprong. De ruime voorsprong bood Correia de gelegenheid veel te wisselen. In de slotfase werd het ook nog 5-0 door Rick van der Meer. Met die eindstand doet Katwijk uitstekende zaken en heeft het nu 4 punten voorsprong op liefst 4 achtervolgers, te weten AFC, Jong Sparta, TEC en De Treffers.

Quick Boys vloog uit de startblokken op bezoek bij Koninklijke HFC. Nick Runderkamp raakte na 7 minuten de lat en Tommy Bekooij tien minuten later de paal. Niet veel later was het wel raak: Bekooij bediende Runderkamp: 0-1. HFC deed al snel wat terug toen Wessel Boer raak kopte uit een hoekschop: 1-1. Na ruim een half uur kreeg HFC een strafschop, die volgens de Katwijkers zeer discutabel was. Roy Castien kende geen mededogen: 2-1.

Na de pauze had Sietse Brandsma de beslissing op zijn schoen: hij omspeelde de doelman maar zijn inzet ging er via de paal weer uit. Quick Boys drong aan om de gelijkmaker te forceren en na 8 bloedstollende minuten blessuretijd floot scheidsrechter Bronsvoort voor het einde: 2-1.

De uitslagen:
AFC – Kozakken Boys 4-1
ASWH – Spakenburg 3-1
Excelsior Maassluis – De Treffers 1-2
HHC Hardenberg – Jong FC Volendam 3-1
IJsselmeervogels – Rijnsburgse Boys 2-1
Katwijk – Jong Sparta 5-0
Koninklijke HFC – Quick Boys 2-1
Noordwijk – GVVV 2-1
TEC – Scheveningen 2-2

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD